Düzce'de trafik polislerinin gerçekleştirdiği şok uygulamada Yüksek sesle müzik dinlemek, usülsüz ses ve ışık sistemleri, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanımı gibi çeşitli maddelerden 22 araç sürücüsüne 78 bin 556 lira idari para cezası uygulandı. Özellikle yüksek sesle müzik dinleyerek çevreye rahatsızlık veren sürücülerde cezadan kaçamadı. 

Kayıp Rojin’in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu Kayıp Rojin’in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu

Tokat'ta da son dönemlerde özellikle artan motosiklet sayıları bir tarafa motosikletleri bir ulaşım aracı olarak kullanmak yerine tamamen keyfi olarak yüksek egzoz sesleriyle gece geç saatlerde yoğun olmak üzere kullanan sürücüler dikkat çekiyor. Bu motosiklet kullanıcılarının genellikle genç olduğu gözlenirken şehre yaşattıkları gürültü vatandaşı bezdirmiş durumda. 

Tokat'ta son dönem hissedilir derecede artan motosiklet gürültüsünün yanı sıra özellikle gece yarısından sonra yüksek sesle müzik çalan araçlar da artmış durumda. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü denetim uygulamaları yaparak cezai işlem uygulasa da idari para cezaları bu kaosun önüne geçmekte şimdilik yetersiz kalıyor. Vatandaşlar şok uygulamalarla özellikle gece saatlerinde bu uygulamaların arttırılmasını istiyor. Yetkililer tarafından yapılan toplantılarda özellikle  motosiklet konusu sık sık gündeme gelse de gece saatlerinde yaşanan yükses ses sorunu devam ediyor.  

Muhabir: Mihriban Koçaker