AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ı ziyaret etti. Bu önemli görüşmede, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanında son yirmi yılda kaydettiği devrim niteliğindeki gelişmeler ele alındı.

Milletvekili Arslan, "Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda, ülkemizin katma değerli üretim ve yüksek teknolojide öncü ülkeler arasında yer almasını sağlayacak projeleri Bakanımıza ilettik. Ticari araçtan beyaz eşyaya, güneş panelinden demir çeliğe, görüntüleme ve haberleşme uydularından 60 yıl öncesinin devrim otomobili hayalini gerçeğe dönüştüren TOGG'a, 5G teknolojilerinden uçan akıllı mobilite sistemlerine, bataryadan çip teknolojilerine, biyoteknolojik ilaçlardan yeni nesil uydu teknolojilerine kadar pek çok alanda önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Bu projeler için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese, Sayın Bakanımızın şahsında teşekkürlerimizi ilettik" dedi.

Tokat İçin Vizyon Projeler

Görüşmede, Tokat'ın vizyon ve elzem projeleri de gündeme geldi. Arslan, "Tokat Yeni Sanayi Sitesi, Çamlıbel’de kurmayı planladığımız endüstri bölgesi, ilimiz genelinde bulunan 5 adet Organize Sanayi Bölgesinin ve ilçelerimizdeki sanayi bölgelerinin sorunlarını Sayın Bakanımıza ilettik. Bu konuları yerinde görmek ve değerlendirmek üzere Sayın Bakanımızı Tokat’ımıza davet ettik" ifadelerini kullandı.

CHP Keles'ten dikkat çeken eğitim açıklaması CHP Keles'ten dikkat çeken eğitim açıklaması

Bakan Kacır'ın Tokat Ziyareti

Bakan Kacır, Tokat’ın sanayi ve teknoloji alanındaki projelerini ve sorunlarını dinleyerek, yapılması gereken çalışmalar için gerekli talimatları verdi. Kacır, kısa zaman içerisinde Tokat ziyareti planlaması talimatını da iletti. Arslan, "Bizleri ilgi ile dinleyen, yapılması gereken çalışmalar için gerekli talimatları veren ve Tokat ziyareti planlamasını başlatan Sayın Bakanımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" dedi.

Tokat’ın Geleceği İçin Önemli Adımlar

Ziyarette Tokat’ın geleceği için atılacak önemli adımlar ve projeler detaylı olarak değerlendirildi. Tokat’ın sanayi ve teknoloji alanında daha da gelişmesi ve modernleşmesi adına atılacak adımların, il ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Muhabir: Murat Onur