Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, sosyal medya hesabından Tokat Otobüs Terminali'nde uzun süredir beklenen yenileme çalışmalarının başladığını duyurdu. 2001 yılından bu yana herhangi bir bakım ve onarım görmeyen terminalin, şehrin aynası olarak hak ettiği modern görünüme kavuşacağını belirten Başkan Yazıcıoğlu, çalışmaların hızla devam edeceğini açıkladı.461591291 17881994886133684 7612969168712596899 N

Terminalde Kapsamlı Yenileme Çalışmaları
Otobüs Terminali'nin yalnızca peronları değil, aynı zamanda ortak kullanım alanları, açık alanlar ve işletmelerin bulunduğu bölgeler de baştan sona yenilenecek. Başkan Yazıcıoğlu, asfaltlama çalışmalarının yanı sıra terminalin peyzajı ve yeni oturma gruplarıyla daha modern ve kullanışlı hale getirileceğini ifade etti. "Şehrimizin misafirlerini en iyi şekilde karşılayacak bir terminal inşa ediyoruz," diyen Başkan Yazıcıoğlu, terminalin yenilenen haliyle Tokat’a yakışır bir görüntü sunacağını söyledi.461852214 17881994865133684 9200340721605378702 N

Uzun Süredir Beklenen Yenilik
2001 yılından beri bakım yapılmayan otobüs terminalinin, şehrin gelişimine uygun hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan, "Bu terminal Tokat’ın giriş kapısı ve bu nedenle her detayını titizlikle yenileyeceğiz. Şehrimizin gelişen yüzünü yansıtacak bir terminal inşa ediyoruz," dedi.

Meteoroloji saat verdi: Tokat'a kritik uyarı! Meteoroloji saat verdi: Tokat'a kritik uyarı!

Tokat Otobüs Terminali yenileniyor

Başkan Yazıcıoğlu, "Otobüs Terminalimizin; yolcu bekleme alanları, ortak kullanım alanları, işletmelerimizin olduğu alanlarda ve otobüs alanlarında yeni düzenlemeler yapacağız. En başta otobüs terminalimizin iç sahasındaki peronların olduğu alanda asfaltı yenileyeceğiz. Yeşil alanlarımızdaki peyzajı yapacak ve yeni banklar ve oturma grupları ile dış sahadaki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Şuanda halkımızın ortak kullanım alanlarında inşaat çalışmamızı başlattık. WC’lerin tamamını yıktık ve yenisini yapıyoruz. İnşaatımız devam ediyor, ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Tokat’ımızı hak ettiği günlere yeniden kavuşturmak için adım adım çalışmalarımızı tamamlayacağız. Şehrimizin aynası olan Otobüs Terminalimiz inşallah çok güzel olacak. Kentimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Proje Ne Zaman Tamamlanacak?
Yenileme çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına dair net bir tarih verilmemekle birlikte, projenin hızla devam ettiği belirtiliyor. Terminaldeki değişiklikler hem yolcuların konforunu artıracak hem de şehirdeki ticari hareketliliği olumlu yönde etkileyecek.

Muhabir: Burhan Arar