Sonbaharın gelmesiyle birlikte Tokat kış mevsimine yönelik hazırlıklara hız verdi. Bu özel dönemde, kış sofralarının vazgeçilmezleri olan kuru sebzeler, tarhanalar, reçeller ve yöresel ürün hazırlıkları başladı. Tokat'ın yöresel ürünleri içerisinde yer alan Zile pekmezi, tarhana, madımak, erişte, ev yapımı salçası, kuşburnu pekmezi ve marmelatı, Erbaa yaprağı kış aylarının vazgeçilmezi arasında olurken tezgâhlarda da yerini aldı. Tokat Yeni Meydan esnaflarından Şevki Ünsal bu ürünlere il dışından çok talep olduğunu, en çok salça ve tarhanaya rağbet olduğunu belirtti. Şevki Ünsal"Genelde Tokat'ın köy salçası ve tarhanasına daha çok rağbet var. Rağbet il dışından geliyor. Tokat'ın yöresel ürünleri içerisinde şifa açısından kuşburnu marmelatına rağbette çok, onu tavsiye ederim. Tarhana tavsiye ederim"dedi.
YÖRESEL ÜRÜNLER İÇERSİNDE KUŞBURNU VE TARHANAYI TAVSİYE EDERİM
Şevki Ünsal "30 yıldır esnaflık yapıyorum. Artık kış sürecine doğru dönüyoruz ve bu süreçte de kışlık hazırlıklarımız da başladı. Kışa hazırlık bakımından Erbaa yaprağı tezgâhlarda yerini aldı. Ev yapımı sıkma tarhana, yuvarlak tarhana, kuşburnu marmelatı, kızılcık marmelatı, madımak, ev yapımı kesme hamur çeşitleri, kış sofralarını süslemek için hazır bulunuyor. Genelde Tokat'ın köy salçası ve tarhanasına daha çok rağbet var. Rağbet il dışından geliyor. Tokat'ın yöresel ürünleri içerisinde şifa açısından kuşburnu marmelatına rağbette çok, onu tavsiye ederim. Tarhana tavsiye ederim"ifadelerine yer verdi.