Tokat ve Sivas arasında, Tokat Kebabı'nın sahipliği konusunda yıllardır süregelen tartışma, Sivas Valiliği'nin son sosyal medya paylaşımıyla yeniden alevlendi. Türk Mutfağı Haftası kapsamında yapılan paylaşımda, coğrafi işaretle korunan Tokat Kebabı, "Sivas lezzetleri" arasında gösterildi.G O L Xr X Xk A Eoji H Tokat Haber

Yeniden Alevlendi

Yerel Tarihçi Hasan Erdem, Tokat Kebabı'nın sahiplenilmesine yönelik yapılan bu paylaşımı eleştirdi. Erdem, "Geleneksel Tokat Kebabı sahiplenme festivali, @sivasvaliligi tarafından tekrar icra ediliyor... Ben yazmaktan bıkmadım ama sevgili Sivaslı komşularımız hem Tokat Kebabını hem de çekimini yaptığım fotoğrafı çalmaktan usanmadılar," sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Geçmişte de Benzer Olaylar Yaşanmıştı

Bu tür paylaşımlar yeni değil; geçmiş yıllarda da benzer durumlar yaşanmıştı. Sivas Valiliği'nin aynı şekilde Tokat'ın yerel lezzetini kendi sosyal medya hesapları üzerinden "Sivas Kebabı" olarak tanıttığı olmuştu. Bu durum, her seferinde yerel ve ulusal düzeyde tartışmalara yol açmıştı.

Sivas Valiliği Paylaşımını Kaldırdı

Sivas Valiliği tarafından  sosyal medya da yapılan paylaşım kaldırıldı. Daha önce ki yıllarda da paylaşım yapıp kaldırmaları dikkat çekmişti. Bu senede benzer olayın yaşanması hem düşündürdü hem güldürdü. Tokatlıların vaz geçilmezi olan Tokat Kebabı üzerindeki hasasiyetleri bir kez daha gözler önüne serildi. 

 İşte Hasan Erdem'in 2022 yılındaki o paylaşımı...

"Çekimi bana ait fotoğrafı #TürkMutfağıHaftası etkinliklerinde kullanan #sivasvaliligi nin tekraren Tokat kebabını Sivas'a mal etme girişimi üzerine taraf olarak bir dizi açıklama yapma zorunluluğu hasıl oldu umarım bu son olur. Olayın tüm serencamını özetlemeye çalışayım"

F Tdm Zm P W Q A A Q56V Tokat Haber 

Tokatlı Gurme Adnan Şahin ne demişti?  Türkiye Gazetesinde verdiği cevap için tıklayınız

 Tokgurmesiu Tokat Haber

Muhabir: Burhan Arar