Tokat’ta yaşayan genç girişimci Efe Furkan Yılmaz (20), Tokat kebabını dünya gastronomisine yeni bir lezzet olarak kazandırdı. 25 yıllık baba mesleğini sürdüren ve farklı tatlar deneyimlemeye yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Yılmaz, geleneksel Tokat kebabını hamburgerle buluşturarak “To-keb Burger” adını verdiği yeni bir ürün ortaya çıkardı.
Çocuklara Tokat kebabını devdirmek için özel tarif
Çocukların ilgisini çekmek ve Tokat kebabını onlara sevdirmek amacıyla "To-keb Burger"i pişiren Yılmaz; kentin yerel ürünlerinden özenle seçilen patlıcan, domates, sarımsak, patates ve biber gibi malzemelerle tescilli Karayaka kuzusu etini lezzete dönüştürüyor. Hamburgerlerden farklı olarak, To-keb Burger'in hazırlanması yaklaşık 30 ila 45 dakika sürüyor. Patatesler de fritözde değil, Tokat kebabı ocağında özel yöntemlerle kuyruk yağıyla lezzetlendiriliyor.