1. sınıf şubelerinin birinin öğrenci sayısının 24, diğerlerinin ise 37 olması, eşitsizlik iddialarını gündeme getirdi. Ayrıca velilerin nezdinde okulun en gözde öğretmeni olan ismin de bu sınıfa verildiği ileri sürüldü.

Torpil İddiaları Gündemde
Veliler, 24 kişilik sınıfın özel öğrencilerden oluştuğunu, bu sınıfa Tokat’ın önde gelen isimlerinin çocuklarının yerleştirildiğini öne sürdü. İddiaya göre, ilk kura çekildikten sonra sınıf listeleri ilan edilmedi ve ikinci bir kura yapılarak listelerde değişiklik yapıldı. Bu durum, bazı öğrencilere ayrıcalık tanındığı şüphesini doğurdu. Veliler arasında, okul yönetimine karşı güven kaybı yaşandı.

CİMER’e Şikayet Edecekler
Bazı veliler, yaşanan durumu "ayrımcılık" olarak nitelendirip CİMER’e şikayet dilekçesi yazacaklarını belirtti. Şikayetlerde, kura sürecinin şeffaf olmadığı ve torpil yapıldığı iddialarına yer vereceklerini kaydettiler. Bazı velilerin ise okul yönetimiyle tartışmaya girdiği ve çocuklarının kaydını başka okullara aldırdığı iddia edildi.

KPSS'de yine aynı manzara! KPSS'de yine aynı manzara!

"Öğretmen ve öğrenci dağılımından memnun kalmadık"
Yaşadığı sıkıntıların ardından 1. sınıfa başlayan çocuğunun kaydını başka okula aldırmak zorunda kalan veli Aysu Kaymak, "Öğretmen değiştirmek istedik. Sınıf değiştirmek için gerekçeli bir dilekçe sunmamızı istediler. Dilekçeyi hazırladık sunduk. Bugün durumu sormak için tekrar gittik. Dilekçelere Pazartesi günü bakacaklarını söylediler. Sınıf ve öğretmen dağılımından memnun olmadığımız için çocuğumuzun kaydını oradan alarak başka okula yaptırdık" dedi.

Velilerden elde edilen bilgilere göre okul yönetimi iddiaları reddederek, sınıfların öğrenci sayılarının fiziki kapasiteye göre ayarlandığını ve herhangi bir haksızlık yapılmadığını savundu. Ancak velilerin tepkisi ve iddialar karşısında, okulda huzursuzluğun devam ettiği öğrenildi.

Muhabir: Mihriban Koçaker