Tokat’ta 17 Eylül Elektrik Kesintisi: Hangi Mahalleler Etkilenecek? Tokat’ta 17 Eylül Elektrik Kesintisi: Hangi Mahalleler Etkilenecek?

Tokat İl Özel İdaresi, içme suyunun temini ve güvenli bir şekilde halka ulaştırılması konusunda önemli çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Tokat Merkeze bağlı köyler ve ilçe köylerin çeşitli noktalarında bulunan su depolarında otomatik gaz klorlama sistemleriyle içme suyunun kalitesi artırılıyor.

Merkez ve ilçe köylerdeki içme suyu depoların tamamında yıl içerisinde dönüşümlü ve düzenli olarak içme suyu numunelerinin alınarak analizlerini yaptıran Tokat İl Özel İdaresi, bir yandan da otomatik klorlama sistemleriyle su depolarındaki içme sularının kalitesini artırmaya, köy sakinlerine sağlıklı su ulaştırmaya devam ediyor.

Sağlık İçin Sahadayız

Tokat İl Özel İdaresi tarafından içme suyu klorlama sistemlerine ilişkin yapılan açıklamada; “Otomatik klorlama sistemlerimiz suyun debisine göre kloru ayarlıyor. Klor ölçümlerimiz akıllı cihazlarla sürekli kontrol ediliyor. Merkeze bağlı köylerimiz başta olmak üzere ilçe köylerimizin tamamındaki su depolarımızın temizlik, bakım ve onarımlarını sürdürürken bir yandan da otomatik klor makinelerinin takibini yaparak sıvı ve tablet klor takviyelerini gerçekleştiriyoruz.
Ayrıca her yıl dönüşümlü ve düzenli olarak numuneler alıyor, analizlerini yaptırıyoruz. Değerli hemşehrilerimizin sağlığı için sahadayız. İçme sularımızın kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” denildi.

Tokat İl Özel İdaresi Köyler Içme Suyu1

Tokat İl Özel İdaresi Köyler Içme Suyu2

Tokat İl Özel İdaresi Köyler Içme Suyu3

Kaynak: Tokat İl Özel İdaresi/Bülten