Yol Durumu ve Kapalı Yollar Bülteni - 15 Ağustos 2024

Sürücüler ve seyahat edecekler için Tokat ve çevresindeki önemli yol durumu bilgileri güncellendi. Yol çalışmaları ve kapalı yollar hakkında bilgi sahibi olarak seyahatlerinizi planlayabilirsiniz. İşte Tokat ve çevresinde dikkat etmeniz gereken güncel yol durumu:

1. TAG Otoyolu: Osmaniye Batı Kavşağı-Toprakkale Kavşağı Arası

TAG Otoyolu'nun Osmaniye Batı Kavşağı ile Toprakkale Kavşağı arasında, üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle bant aktarımı yapılmış olup, ulaşım Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır. Ayrıca Toprakkale Gişesi giriş-çıkış kavşak kolları da üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılmıştır. Bu güzergahı kullanacak olan sürücülerin dikkatli olması ve trafik işaretlerine uyması önemle tavsiye edilir.

2. Anadolu Otoyolu: Abant Kavşağı-Kaynaşlı Kavşağı Arası

Anadolu Otoyolu'nun Abant Kavşağı ile Kaynaşlı Kavşağı arasındaki (Bolu Dağı Geçişi) İstanbul istikameti, tünel portal yapısının uzatılması ve viyadüklerdeki 4 adet genleşme derzinin yenilenmesi çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılmıştır. Bu bölgedeki ulaşım, Abant Kavşağı'ndan D-100 devlet yoluna aktarılmakta ve Kaynaşlı Kavşağı'ndan tekrar otoyola bağlanılmaktadır. Sürücülerin bu güzergahı kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir.

3. Muğla-Denizli Yolu: Üstyapı Yenileme Çalışmaları

Muğla-Denizli yolunun 56-61.kilometreleri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır. Bu güzergahı kullanacak olan sürücülerin, trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önemlidir.

4. Adapazarı-Pamukova Yolu: Asfaltlama Çalışması

Adapazarı-Pamukova yolunun 11-13.kilometreleri arasında (Akçay Mevkii) asfaltlama çalışması nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin hız limitlerine dikkat etmeleri ve trafik işaretlerine uymaları önemlidir.

Bursaspor’un Kahramanıydı, Şimdi Rakip! Yusuf Tokaç’ın Zorlu Mücadelesi Bursaspor’un Kahramanıydı, Şimdi Rakip! Yusuf Tokaç’ın Zorlu Mücadelesi

5. Kırıkkale-Kırşehir Yolu: Üstyapı Yenileme Çalışmaları

Kırıkkale-Kırşehir yolunun 24-31.kilometreleri arasında üstyapı yenileme çalışması nedeniyle Kırıkkale-Kırşehir istikameti trafiğe kapatılmış olup, ulaşım diğer istikametten gidiş ve geliş olarak sağlanmaktadır. Bu bölgede seyahat edecek sürücülerin dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemle tavsiye edilir.

Diğer Yol Çalışmaları ve Kapalı Yollar

Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara Yolu: 51-52.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım, servis yolundan sağlanmaktadır.
Balıkesir-Susurluk Yolu: 55-59.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
Söğüt-Korkuteli Yolu: 0-23.km.leri arasındaki muhtelif kesimlerde üstyapı yenileme çalışmaları devam etmektedir. Sürücülerin bu bölgede trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
Yozgat-Yerköy Yolu: 38-40.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
Bingöl-Solhan Yolu: 1-6.km.leri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu: 12-18.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun sol şeritinden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
Trabzon-Rize Yolu: 33.km.sinde (Sürmene İlçesi, Yemişli Mahallesi Mevkii) yaya üst geçidi altyapı çalışması nedeniyle her iki yönde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Bu yol durumu ve kapalı yollar bülteninde belirtilen bilgilere göre, seyahatlerinizi planlayabilir ve yola çıkmadan önce gerekli önlemleri alabilirsiniz. Özellikle Tokat ve çevresindeki güzergahlarda seyahat edecek sürücülerin dikkatli olması önemle tavsiye edilir.

Muhabir: Burhan Arar