Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun durumu ve geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunan Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, Spor Müdürümüz Arif Sağdıç'ın sorularını yanıtladı. Eger, stadyumun deprem analizine göre açık tribünün üstünün kapatılması için çalışmaların başlayacağını belirtti.

Stadyumun Mevcut Durumu ve Gelecek Planları
Haşim Eger, "Gaziosmanpaşa Stadı'nın zemin, bakım ve onarımları devam ediyor. Müsabakalarımızı burada oynamaya devam edeceğiz. Stadyumun deprem analizi yapılıyor. Eğer açık tribünler sağlam çıkarsa, üst kapatması için çalışmalarımıza başlayacağız. Daha önce bunu taraftarlarımızla ve basınla paylaşmıştık. İnşallah burası sağlam çıkar ve üst kapatmasını yaparak, açık tribünlerde izleyen taraftarlarımızı yağmurlu ve karlı havalardan koruruz," dedi.

Stat Yoksa Maraton Kapatilsin 1

Volkan Demirel'den Osimhen yorumu: Böylesini görmedim! Volkan Demirel'den Osimhen yorumu: Böylesini görmedim!

Deprem Analizi ve Alternatif Planlar
Spor Müdürümüz Arif Sağdıç’ın, deprem analizinin olumsuz çıkması durumunda ne yapılacağına dair sorusunu yanıtlayan Eger: "Eğer tribünlerimiz dayanıklı çıkmazsa, bakanlığımız ve Sayın Valimizin desteğiyle tribünleri bölüm bölüm yenileyerek Tokatlı taraftar ve spor severlerin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Yeterli desteği bulabilirsek, olumsuz rapor gelirse hemen stadyumu yıkıp yenisini yapmaya başlayacağız. Çünkü müsabakaların oynanabilmesi için tribünlere ihtiyacımız var ve misafir takım seyircileri de gelecek." dedi.

Genclik Ve Spor Il Muduru Hasim Eger Calismalarindan Bahsetti 443040

Gençlik ve Spor Projeleri
Eger, gençlik merkezleri ve spor alanlarında yürütülen projeler hakkında da bilgi verdi: "Gençlik ve yurt alanında herhangi bir aksaklık veya eksiklik bulunmuyor. Spor ayağında da yok. Ancak profesyonel futbol için daha verimli ve sağlıklı ortamlar oluşturmak amacıyla stadyumun tribünlerini modernize etmeyi hedefliyoruz. Dörtlü turnuvalar için dört soyunma odasına ihtiyacımız var. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor ve Sayın Vekillerimize durumu ilettik. Onlar da bize yardımcı olacaklarına dair bilgiler verdiler."

Gaziosmanpasa Stadyumu Nda Yenileme Calismasi Basladi 520363

Eger, deprem analizlerinin sonucuna göre stadyumun geleceği için yön çizeceklerini belirterek, "İnşallah deprem analizleri olumlu sonuçlanır ve çalışmalarımıza devam edebiliriz," diye konuştu.

Muhabir: Burhan Arar