Bugün sosyal medyada "Tokat Belediyesi" etiketlenerek bir çöp kamyonu arkasında köpek yavrularına ait bir video yayınlandı. Ancak, görüntülerin 2019 yılında Reşadiye’de çekildiği ve Tokat Belediyesi ile ilgisinin olmadığı belirlendi. Tokat Belediyesi, olayla ilgili adli süreci başlattığını duyurdu.

Tokat Belediyesi'nden Açıklama

Tokat Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla şu ifadelere yer verildi:

Kamuoyunu Bilgilendirme
Bugün sosyal medyada "Tokat Belediyesi" etiketlenerek bir çöp kamyonu arkasında köpek yavrularına ait bir video yayınlanmaktadır. Ancak, görüntüler 2019 yılında Reşadiye Belediyesi'nde kaydedilmiş olup, ilgili kamyon da Tokat Belediyemize ait değildir.

2019 yılında Reşadiye ilçesinde kayda alınan görüntüleri kullanarak gerek Tokat Belediyemizi gerekse Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu hedef alan paylaşımlarla ilgili hızlı bir şekilde adli süreci başlatıyoruz.

Tokat Belediyesi olarak, tüm canların bize emanet edildiği bilincinden hareketle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur...

Adli Süreç ve Tepkiler

Tokat Belediyesi, yanıltıcı paylaşımların hızla yayılmasının ardından adli süreci başlattı. Belediye yetkilileri, hem kurumun hem de Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun haksız yere hedef alınmasına karşı hukuki yollara başvurduklarını belirtti.

Tokat Belediyesi'nin Hayvan Haklarına Duyarlılığı

Tokat Belediyesi, hayvan haklarına verdiği önemi her fırsatta vurgulamakta ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Tüm canlıların güvenliği ve refahı için gerekli önlemleri alarak, sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirtiyor.

Yanıltıcı Paylaşımlara Karşı Önlemler

Tokat Belediyesi, sosyal medyada yayılan yanıltıcı ve yanlış bilgilere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, vatandaşların doğru bilgiye ulaşmaları için resmi kaynakları takip etmelerini önerdi.

Tokat’ın Damak Çatlatan 43 Yemeği Tek Kitapta Bir Araya Geldi Tokat’ın Damak Çatlatan 43 Yemeği Tek Kitapta Bir Araya Geldi

Kamyon Köpek

Muhabir: Mihriban Koçaker