Tokat Belediye Plevnespor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Teknik Direktör Yusuf Tokaç, spor müdürümüz Arif Sağdıç’ın sorularını yanıtladı. Maç sonrası basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Tokaç, takımının performansını değerlendirdi ve hakem kararlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Mahalle muhtarlarından Keşanspor Başkanı Nevruz Kaldı’ya ziyaret Mahalle muhtarlarından Keşanspor Başkanı Nevruz Kaldı’ya ziyaret

"Maça Çok İyi Başladık, Duran Toplardan Yedik"

Yusuf Tokaç, maçın başında çok iyi oynadıklarını ve öne geçtiklerini belirtirken, duran toplardan yedikleri iki golle zor anlar yaşadıklarını söyledi. Tokaç, “Normalde bir puan bizi tatmin etmiyor, biliyorsunuz. Maça çok iyi başladık ve erken bir gol bulduk. Ancak duran toplardan iki gol yedik ve zorlandık, özellikle on kişi kaldıktan sonra. Üç puan almak istedik ama olmadı. İki haftadır kayıplarımız var. Bugün on kişi kaldıktan sonra takım müthiş bir mücadele gösterdi. Herkes puanı bekler ama o anda maçı kaybedebilirdik de.” ifadelerini kullandı.

"Hakem Kararları Oyunun Önüne Geçti"

Hakemlerin verdiği kararların oyunu olumsuz etkilediğini belirten Tokaç, bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi. “İlk itirazdan sonra çok kolay kart verildi. Kartlar havada uçuştu. Bizim kırmızı kart gördüğümüz pozisyonun aynısı rakibe yapıldı ama onlar kırmızı kart görmedi. Rakipten iki oyuncunun atılması gerekiyordu ama hakem bunu yapmadı. Üç maçtır hakemlerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi.

"Eksik Kalmamıza Rağmen Mücadelemizi Bırakmadık"

Eksik olmalarına rağmen takımın mücadelesinden memnun olduğunu belirten Yusuf Tokaç, oyuncularının büyük bir çaba gösterdiğini söyledi. “On kişi kalmamıza rağmen mücadelemizi sürdürdük ve geri dönüşümüz muhteşemdi. Şu an zor bir dönemden geçiyoruz ama daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Oyunumuz her gün gelişiyor, bunu görebiliyorum. Ancak üç haftadır beklediğimiz en kötü senaryo dört-beş puandı, maalesef olmadı. Çocuklar ellerinden geleni yapıyor.” diye konuştu.

"Şans Yanımızda Değildi"

Maçta birçok gol pozisyonu bulmalarına rağmen şanssız olduklarını dile getiren Tokaç, son dakikalarda direkten dönen bir topun ve kalecinin müthiş kurtarışlarının galibiyeti engellediğini belirtti. “Futbol şansı yanımızda değildi. On kişi kalmamız oyun planlarımızı bozdu ama buna rağmen iyi bir tepki verdik. Son dakikada direkten dönen topumuz var, kaleci inanılmaz kurtarışlar yaptı. Çocuklar müthiş bir performans gösterdi, ancak kaybettiğimiz iki puan için çok üzgünüz.” şeklinde konuştu.

"Zemin Şartları Oynamamızı Zorlaştırdı"

Maçın oynandığı sahanın zemin şartlarından şikayet eden Tokaç, kötü zemin nedeniyle pas yapmanın zorlaştığını belirtti. “İlk yarıda pas yapabiliyorduk ama yağmurun ve mücadelenin ardından saha zemini çok kötüleşti. Buna rağmen dönen topların hepsini aldık ve ciddi gol fırsatları yakaladık. Zemine rağmen iyi oynadık ama sonuç istediğimiz gibi olmadı. İnşallah İstanbul’da bunu telafi edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 
 

Muhabir: Burhan Arar