Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Sezai Işkın, 2023-2024 sezonunu değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Işkın, sezonun kazasız belasız tamamlandığını belirterek, kulüplerin performansından ve gelecek hedeflerinden bahsetti.

TOFAŞ Kaptanı Geçim, Antalya kampını değerlendirdi TOFAŞ Kaptanı Geçim, Antalya kampını değerlendirdi

Sezon Değerlendirmesi
ASKF Başkanı Sezai Işkın, “2023-2024 sezonunu Allah'a şükür kazasız belasız iyi bir şekilde tamamladık. Merkür Jet Erbaaspor 3. Lig'den 2. Lig'e yükselirken, Tokat Belediye Plevnespor 3. Lig'deki yerini korudu. Niksar Belediyespor ise BAL’da ilimizi temsil etmeye devam edecek. Turhal Belediyesi'nin de bu sene iyi bir takım kurduğunu duyuyoruz,” dedi.

Altyapıya Verilen Önem
Işkın, altyapıya verilen önemin altını çizerek, “Bizim en önemli konumuz altyapımız, özellikle U kategorilerimiz. Kulüplerimizin özverileriyle altyapı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek sportif yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Belediye takımımızın altyapı çalışmaları yaptığını duydum ve bu durum bizi oldukça sevindiriyor,” diye konuştu.

Antrenörlerin Önemi
Antrenörlerin değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Işkın, “Antrenörlere gerekli değer verilmeli. Biz bu işi istiyoruz ama bunun için ne veriyoruz, bu da çok önemli. Herkes bir şekilde ekmeğinin peşinde. Antrenörlerimizin gayretleri çok önemli,” ifadelerini kullandı.

Yeni Sezon Hazırlıkları
Yeni sezon hazırlıkları hakkında bilgi veren Işkın, “Henüz yeni sezonla ilgili kesin bir tarih belirlenmedi. Kulüplerle istişare ederek tam tarihleri açıklayacağız. Göreve geldiğimden beri hep kulüplerin fikriyle çoğunlukla karar aldık,” dedi.

Futbol Federasyonu’ndaki Yeni Görev
Futbol Federasyonu'ndaki yeni seçimlerden bahseden Işkın, “Eski yönetim düştü ve ben eski yönetimin amatör işlerinde üyesiydim. Yeni kurulda yer almam için teklif aldım ve olumlu baktığımı söyledim. Bu, ilimiz ve amatör futbol adına iyi olacak,” diye ekledi.

Gelecek Hedefleri
Sezai Işkın, Tokat’taki amatör spor kulüplerinin gelecek hedefleri hakkında da konuştu: “Amatör kulüplerimizin maliyetleri yükseldi ve ucuz sporcu bulmak zorlaştı. Bu nedenle altyapıdan sporcular yetiştirerek kulüplerimizi destekleyeceğiz. İnşallah yakın zamanda bu konularla ilgili çalışmalarımızı başlatacağız.”

Muhabir: Burhan Arar