AK Parti Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir bugün TBMM'de gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında Tokat'a yapılan sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Aldemir,  2002-2024 Yılları arasında Tokat Merkez ve ilçelerine yaklaşık olarak 20 Milyar TL’lik sağlık tesisi yatırımı yapıldığını söyledi.
"FİLİSTİN'İN HAKKINI KORUMAK BİR ONUR MESELESİDİR"
Sözlerine Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinerek başlayan Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir,  "Gazze’de 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları; 37 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine, binlercesinin yaralanmasına yol açtı. 1,5 milyondan fazla Filistinli ise evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldı. En son, Refah'ta ve Nusayrat’ta sivillerin kamp alanına yönelik düzenlenen saldırılarda en az 350 kişi öldü.  Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce kişi de yaralandı. Ve bu saldırıları yüzsüzce “trajik bir hata” denilerek savuşturmaya çalıştılar. Karşımızda, masum sivilleri, kadınları ve çocukları hedef alan, bu eylemlerden zevk duyan bir terör devleti var.  Hangi onurlu varlık, bu tür vahşet sahnelerine dayanabilir ki! Bizler, insan haklarına ve adaletin üstünlüğüne inanan bir millet olarak, mazlumun yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Her zaman, her yerde Filistin’in hakkını ve onurunu korumak için mücadelemize devam edeceğiz. Bu bir onur meselesidir.  Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin bağımsızlık ve adalet arayışlarında daima güçlü bir destekçi olacağız" dedi. 
Tokat Habercünyt3

7 BİN 500 SAĞLIK PERSONELİYLE TOKAT'IN SAĞLIK İHTİYAÇLARI ÇÖZÜLÜYOR

"AK Parti olarak, ülkemiz ve milletimiz için amacımız, insan onurunu ve değerlerini ön planda tutarak, her bir ferdin hayatını iyileştirecek eserler ve hizmetler sunmaktır" diyen Cüneyt Aldemir ülkenin sağlık alanında yaşadığı reformlardan Tokat'ın da nasibini aldığını belirtti.
Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, "İlimizde özellikle son 21 yılda gerçekleştirilen sağlık yatırımları sayesinde, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi daha kolay, daha etkin ve daha kaliteli hale gelmiştir. Yenilenen ve modernize edilen sağlık tesislerimiz, donanımlı ekipmanlarımız ve 7 bin 500 sağlık personelimizle Tokatlı hemşehrilerimizin sağlık ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler sunmaktayız.
2002-2024 Yılları arasında ilimiz Merkez ve ilçelerine yaklaşık olarak 20 Milyar TL’lik sağlık tesisi yatırımı yapılmıştır" diye konuştu. 

Samsun'da Kilit Parke, Bordür ve Beton Boru Fabrikası ile yüzde 60 tasarruf sağlandı Samsun'da Kilit Parke, Bordür ve Beton Boru Fabrikası ile yüzde 60 tasarruf sağlandı

Milletvekili Cüneyt Aldemir, Tokat'ta gerçekleşen Sağlık yatırımları hakkında şu detayları paylaştı: 
 
TOKAT'TA HAYATA GEÇİRİLEN SAĞLIK YATIRIMLARI

2002 yılında toplam 42 diyaliz cihazıyla hizmet verilirken bugün bu sayıyı 187 adete yükselttik. Sadece 7 adet 112 acil istasyonumuz vardı, biz bu sayıyı 31 adete çıkardık.
Bizden önce 10 adet ambulans ile hizmet verilmekte iken şu an 52 adet ambulansla hizmet vermekteyiz. 
Ambulanslarımızla taşınan vaka sayısı 2002 yılında 5.169 iken bu sayı 2024 yılı Nisan sonu itibarıyla yaklaşık 18 bine ulaşmıştır. Yine, helikopter ambulansla 155, uçak ambulansla 104 vatandaşımızın naklini gerçekleştirdik.  2002 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde nitelikli yatak sayısı oldukça sınırlıyken, bugün itibarıyla bu rakam kamuda 1.425 olmak üzere toplamda 2.147 nitelikli yatağa ulaşmış durumdadır.  Ayrıca, yenidoğanlardan çocuklara ve yetişkinlere kadar geniş bir yelpazede toplam 324 yoğun bakım yatağı sunarak hizmet vermeye devam etmekteyiz. Ayrıca, yatağa bağımlı olan hastalarımızın ihtiyacı olan sağlık hizmetini evlerine götürüyoruz.  Hizmetin başladığı günden bugüne kadar 20.757 hemşehrimize evde sağlık hizmeti sunulmuştur.
TOKAT ŞEHİR HASTANESİ PLANLAMA VE PROJE AŞAMASINDA
Tokat'a yapılması planlanan şehir hastanesi hakkında da konuşan Aldemir, "Sadece Tokat değil, çevre iller için de önem arz edecek 750 Yataklı Şehir Hastanemizin arazi planlama ve proje çalışmaları aktif şekilde devam ediyor. Bu projemiz sayesinde bölge halkına modern ve kapsamlı sağlık hizmetleri sunulacak, aynı zamanda bölgesel sağlık turizminin gelişimine katkı sağlanacaktır.  Hastanenin inşası, yerel ekonomiye canlılık katacak ve istihdam olanaklarını artıracaktır.  Ayrıca, hastane bünyesinde gerçekleştirilecek araştırma ve eğitim faaliyetleri ile tıp alanında yenilikçi çözümler üretilmesi hedeflenmektedir. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte, Tokat ve çevre iller, sağlık alanında bir cazibe merkezi haline gelecektir" diye konuştu. 
Tokat Habercüneyt4TURHAL VE ERBAA'DA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİ PLANLANIYOR
Tokat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili Aldemir, "2014 yılında hizmete açtığımız, 50 ünitli Tokat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden sonra, Erbaa ve Turhal ilçelerinde de planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, toplum sağlığı açısından birçok fayda sağlayacaktır. Her biri 20 ünitten oluşacak bu merkezlerde; en son teknolojiyle donatılmış ünitler ile ekiplerimiz hastalarımıza daha hızlı ve etkili tedavi imkânı sunacaktır." bilgilerini verdi.
HASTANELERLE İLGİLİ YATIRIMLAR
2002 yılından günümüze Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 12 ilçede de ayrı ayrı hastaneler yapıldığını aktaran Milletvekili,  675 yataklı Tokat Devlet Hastanesi, 622 yataklı Gaziosmanpaşa Üniversite Hastanesi, Tokat Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Zile, Niksar, Reşadiye, Erbaa, Turhal Devlet Hastaneleri, Almus, Artova, Pazar İlçe Hastaneleri, Başçiftlik, Yeşilyurt İlçe Entegre Hastaneleri ve son olarak da Sulusaray İlçe Entegre Hastanemiz milletimizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca, Niksar Devlet Hastanesi ek binası ile Zile Devlet Hastanesi Acil Servis ek binası için çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi. 
Tokat Habercüneyt14 yeni Aile Sağlık Merkezi daha hayata geçirilecek
2010 yılında Tokat’ta Aile Hekimliği sistemine geçiş yapıldığını hatırlatan Aldemir, "Bu yeni sistemin bir parçası olarak, 13 Aile Sağlık Merkezini hızla hizmete açtık.
Şu anda; Zile, Turhal, Merkez, Reşadiye ilçelerimizde inşası devam eden 6 merkezimizi de bu yıl içinde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.  İlerleyen dönemde, 2025 yılında da Turhal, Erbaa ve Zile ilçelerimizde de 4 yeni Aile Sağlık Merkezi projemizin temellerini atmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar, bölge halkının sağlık hizmetlerine erişimini iyileştirecek ve sağlık altyapımızı güçlendirecek önemli adımlardır.

Muhabir: Mihriban Koçaker