Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, TRT Radyo1’in “Engelsiz Sesler” programında üniversitenin sosyal sorumluluk ve gönüllülük alanında yürüttüğü çalışmaları paylaştı. Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Tuba Karabey’in de katıldığı programda, üniversitenin toplum hayatına nasıl katkı sağladığı detaylarıyla ele alındı.

Kadir Özbilgin Yazdı: “Gelecekte Tokat Paneli” Hakkında… (3) Kadir Özbilgin Yazdı: “Gelecekte Tokat Paneli” Hakkında… (3)

Sosyal Sorumlulukta 32 Yıllık Birikim

Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin 32 yıllık geçmişinde elde ettiği birikimle, nitelikli ve donanımlı öğrenci profili yetiştirmek amacıyla yürütülen çalışmaları aktardı. Üniversitenin, sadece eğitim-öğretim faaliyetleriyle sınırlı kalmayıp, sağlık ve tarım başta olmak üzere birçok alanda bölgeye ve topluma fayda sağlama misyonuyla hareket ettiğini belirtti.

“Üniversitemiz tarım ve sağlık gibi alanlarda uzmanlaşmış bir kurum olarak, uzmanlık alanlarımızı toplumsal faydaya dönüştürmek için çalışıyoruz. Örneğin, Ziraat Fakültemiz bölge çiftçilerine eğitimler düzenliyor ve tarımsal sorunlara çözümler üretiyor. Geçtiğimiz günlerde şeftali üreticilerine yönelik bir hastalık hakkında eğitim verdik ve asma fidanları dağıttık. Sağlık alanında ise okullara ve köylere sağlık taramaları ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz,” dedi.

Koordinatörlük ile Toplumsal Katkı Projeleri

Üniversitenin bünyesinde kurulan Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yılmaz, “Yapılan birçok faaliyeti belirli bir düzen içinde planlayıp, toplumda özellikle dezavantajlı grupların hayatlarına dokunmak için çalışmalar yürütüyoruz. ‘Nesilden Nesile Engelsiz Gönül Bağı’ gibi etkinlikler düzenleyerek bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” diye konuştu.

Toplumun Her Kesimine Ulaşan Projeler

Koordinatör Doç. Dr. Tuba Karabey, üniversitenin sosyal sorumluluk, gönüllülük ve toplumsal katkı çalışmaları ile toplumsal duyarlılığı artırmayı ve dayanışmayı desteklemeyi amaçladığını belirtti. Dezavantajlı gruplara yönelik eğitim ve beceri kazandırma faaliyetlerinin yanı sıra, toplum sorunlarına çözüm üretmek için dış paydaşlarla iş birliği yaparak topluma entegre olduklarını ifade etti.

“Palyatif bakım hasta ve hasta yakınları, çocuk evlerinde kalan çocuklar, huzurevi sakinleri ve engelli bireylerle yakından çalışıyoruz. Özellikle Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile eş güdümlü faaliyetler yürütüyoruz,” diyen Karabey, bu bağlamda kampüs içinde tahsis edilen bağ evinin ‘Gönül Bağı’ olarak adlandırıldığını ve gönüllülük faaliyetlerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Topluma Sorumluluk Bilinciyle Yaklaşım

Programın sonunda, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra, topluma ve kurulduğu şehre karşı olan sorumluluğunu sürdürerek, çeşitli projelerle bu katkıyı artırmayı hedeflediği vurgulandı.

 

 

Muhabir: Burhan Arar