Tokat Gelişime Açık Bir Kent Tokat Gelişime Açık Bir Kent

Bakanlık, sistemde yaptığı değişikliklerle tüm tapu sahiplerinin bu belgeleri 14 gün içinde sunmalarını zorunlu kıldı. Yeni düzenlemelerle birlikte, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile ilgili detaylar da netleşti.

Değişiklikler, ÇKS'nin kayıt süreçlerini, denetim prosedürlerini ve sistem güncellemelerini içeriyor. Bu bağlamda, taahhütname altında olan araziler, üretim yılına ait uydu görüntüleri veya tespit komisyonlarının belirlediği yöntemlerle kaydedilecek.

KAYITLARI İPTAL EDİLECEK

Eğer mirasçılar veya hissedarlar, taahhütname altındaki arazilere üretim yılı içinde itiraz ederlerse, itiraz edilen hisse oranlarına karşılık gelen alanların kayıtları iptal edilecek. Ayrıca, miras yoluyla edinilen ve taahhütname ile başvurusu yapılan arazilere yönelik itirazlar durumunda, bu arazilere ait kayıtlar itiraz edilen hisse oranlarına göre geçersiz sayılacak.

Tapu Sahipleri1

14 gün içinde gerekli belgelerin temin edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Veraset yoluyla edinilen ve taahhütname ile başvurusu yapılan arazilere mirasçılar veya hissedarlar itiraz ederse, bu arazilere ait kayıtlar, üretim yılı itibariyle taahhütname süresi boyunca geçersiz olacak.

Mart ayında, bu arazilere dair ÇKS kayıtları il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda 14 gün süreyle askıya çıkarılacak. Sadece mirasçılar veya hissedarlar tarafından yapılan itirazlar değerlendirilecek; diğer itirazlar sonraki aşamalarda ele alınacak. Mirasçılık belgesi, belirli bir süre içinde alınması gereken önemli bir belge olarak belirtiliyor. Tapu sicilinde kayıtlı malikin vefatı durumunda, mirasçılar tarafından tescil edilmemiş araziler intikali yapılmamış olarak kabul edilecek.

Tapu Sahipleri2

İntikali yapılmamış arazilere yönelik taahhütname başvurularında, mirasçılar tarafından yapılan itirazlarda mirasçılık belgesi istenecek. Başvuru yapılan arazide hissesi bulunmayan kişilerden ise hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi veya taahhütname talep edilecek. Veraset yoluyla ortak olunan arazilerde hisse oranları belirsizse, tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi veya taahhütname istenecek.

Muhabir: Burhan Arar