Şifrelerin, belgelerin ve kişisel bilgilerin paylaşılması, dolandırıcılık riskini ciddi şekilde artırıyor. Dolandırıcıların yaygın tuzaklarına karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler:

1. Şifrenizi Asla Paylaşmayın
Dolandırıcılar, tapu işlemlerini hızlandırma vaadiyle yetkisiz kişilere itibar etmenizi sağlayabilir. Ancak, e-Devlet ve Web-Tapu şifrelerinizi kesinlikle kimseyle paylaşmamalısınız. Şifre ve belgelerinizin yetkili olmayan kişilerle paylaşılması, dolandırıcılık riskini artırır. Özellikle işlem başvurusu veya takibi için şifre talep eden kişilere itimat etmeyin.

0X0 Izmirde Akilalmaz Vurgun Yontemi Milyonlarca Lira Boyle El Degistirdi 1607927807245

2. Randevunuzu Kendiniz Alın
Konut alımlarında tapu işlemleri genellikle bankalar tarafından yapılır. Ancak kredisiz konut alımlarında, randevu alımını kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Alo-181 Çağrı Merkezi, e-Randevu internet sitesi veya Web-Tapu üzerinden randevu alarak işlemlerinizi güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Tapu müdürlüklerinde bulunan danışma veya başvuru masalarından da yardım almanız mümkündür.

Çile dolu yaşantısı bestekar yaptı Çile dolu yaşantısı bestekar yaptı

3. Tapu İşlemlerinizi Dijital Platformlardan Yürütün
Taşınmazın yerini parsel sorgu web adresinden öğrenebilir ve başvurularınızın durumunu tapu başvuru sorgulama ekranından kontrol edebilirsiniz. Tapu işlemleri için gerekli harç ve döner sermaye ücretlerini internet bankacılığı veya ATM e-tahsilat ekranları üzerinden ödeyebilirsiniz. Dijital platformlar sayesinde tapu işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanabilir.

Hisseli Tapu

Yapılmaması Gerekenler
Yetkisiz kişilerin işlemlerinizi hızlandırma vaadine itibar etmeyin.
e-Devlet ve Web-Tapu şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın.
Kendi randevunuzu alın.
Tapu başvurularınızın durumunu tapu başvuru sorgulama ekranından kontrol edin.
Kimseden yardım almadan işlemlerinizi dijital ortamda yapın.
e-Devlet üzerinden doğru telefon numaranızı beyan edin ve SMS bilgilendirmelerini dikkate alın.
Randevu Alma Yolları
Alo-181 Çağrı Merkezi: Randevu almak için arayabilirsiniz.
e-Randevu İnternet Sitesi: İşlem randevusu oluşturabilirsiniz.
Web-Tapu İnternet Adresi: Doğrudan başvuru yapabilirsiniz.
e-Devlet Bilgilendirmesi
Tapu sicil kayıtlarının güvenliğini artırmak amacıyla, taşınmazlar ile ilgili maliklerinin isteğiyle veya istek dışı gerçekleşen işlemler e-Devlet üzerinden beyan edilen doğru cep telefon numarasına SMS ile bildirilir. Bu uygulama, dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı vatandaşların taşınmazlarını korur. e-Devlet hizmetleri kapsamında tapu harçlarını sorgulayabilir, taşınmazların detay bilgilerine ulaşabilir ve telefon ile adres bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Muhabir: Burhan Arar