Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Tokat'ta üzüm hasadı yaptı: Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Tokat'ta üzüm hasadı yaptı:

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Temmuz ayında asgari ücret zammı ile ilgili soruları yanıtladı. Dağ, "Asgari ücrete ara zam çalışmamız yok. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında" dedi. Buna göre işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanacak.

Asgari Ücret Zammı Hakkında Açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 'Temmuzda asgari ücret zammı' sorusunu yanıtladı. Dağ, "Asgari ücrete ara zam çalışmamız yok. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Temmuz ayında asgari ücrete bir ara zam yapılmayacağını kesinleştirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise Aralık ayında toplanacak ve yeni dönem zamları belirlenecek.

Teşkilatta Yenilenme

Hamza Dağ, teşkilatta yenilenme olup olmayacağı konusuna da değindi. "Dün MYK toplantısı ile il başkanlığı ataması aynı sürece geldi. Teşkilat başkanlığımız süreci yönetir. İstifa süreci oldu. Sahadaki değerlendirmelerle 7 ilde yeni atamalar gerçekleştirildi. 31 Mart seçimleri sonrası değerlendirmeler devam ediyor. İl ve ilçelerde diğer etkiler var mı inceleniyor. İstişare toplantılarını gerçekleştiriyoruz. AK Parti dinamik olarak bu noktaya gelmiş bir parti. Belediyelerin büyük kısmını son seçime kadar kazanmış bir parti. Cumhurbaşkanımız değişim gerekiyorsa imtina etmiş bir kimse değil. Zamanı geldiğinde değişim olur. Ülkedeki değişimi başarmış, kendi içinde kırgınlık küskünlük olmadan yapmış bir parti" dedi.

Sokak Hayvanları Düzenlemesi

Sokak hayvanları düzenlemesi konusunda da bilgi veren Dağ, "Meclis'te bir çalışma yapıldı. Bütün taraflar dinlendi. Herkesin söylemiş olduğu ifadeler çerçeve içine oturtuldu. Dün MYK'da bir değerlendirme yapıldı. Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir toplantı daha yapılacak ve son hali verilecek. Çözüm konusunda değişik düşünceler var. Biz burada sorunun çözümü konusunda adımlar atacağız" şeklinde konuştu.

Hamza Dağ Tokathaber

Yeni Vergi Düzenlemesi

Yeni vergi düzenlemesi hakkında soruları yanıtlayan Dağ, "Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma yaptığını ifade ediyor. Henüz somutlaşan bir takım şeyler yok. Basın mensupları bazı haber kaynaklarından aldığı bilgilerden yansıtıyor bakanlık yalanlıyor" dedi. Yurt dışı çıkış harçları konusunda ise "Henüz bir noktaya gelmiş değiliz. Doğrudan vergileri artıracak, dolaylı vergileri azaltacak sürece gitmemiz gerekiyor. Vergi reformuna ihtiyaç var. Bazı adımlar mutlaka atılacak" ifadelerini kullandı.

Siyasette Normalleşme Süreci

Siyasette normalleşme sürecine değinen Dağ, "Birileri ev ödevi verecek biz de yapacak değiliz. Müzakere etmezseniz çözemezsiniz. Biz diyalog noktasında bir şeye bugün de açık olduk daha önce de açıktık. Diyalog sürecinden Kılıçdaroğlu rahatsızdı. Bizim ittifakımız bellidir. Masa üstünde ayrı altında farklı değildir. Bu ittifak sadece seçim kazanmak için değil bu ülkenin ve coğrafyadaki süreçlerde duruş koymaktadır. Cumhur İttifakı'nda bir mesele yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ne gelecek noktasında çok önemli olduğunu görüyoruz. Yeni ittifak arayışımız yok. Ben sorun görmüyorum. Yarın tezkereler gelecek Meclis'e hem biz hem toplum duruşlarını görecek. Esas gündemimiz milletimizin yaşadığımız zorluğu ortadan kaldırmak" dedi.

Sonuç

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın açıklamaları, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve esas mücadelenin enflasyonu düşürme noktasında olduğunu ortaya koydu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında toplanarak yeni dönem zamlarını belirleyeceği açıklandı. Ayrıca teşkilatta yenilenme, sokak hayvanları düzenlemesi, yeni vergi düzenlemesi ve siyasette normalleşme süreci gibi konular da ele alındı. Bu konularda yapılan çalışmalar ve alınacak kararlar, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ekonomik ve sosyal yapısına yön verecek.

Muhabir: Murat Onur