Başkan Karslı’dan Yandaş Sendika Görev Başında Açıklaması geldi. Başkan Karslı’dan Yandaş Sendika Görev Başında Açıklaması geldi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde büyük bir skandal ortaya çıktı! Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde iğneyle öldürüldüğü iddia edilen 45 hayvan, çöp torbaları içinde bulundu. Olay, kamuoyunda büyük infial yarattı.

Ölü Hayvanlar Çöp Torbalarında Bulundu
Pelitli Mahallesi'ndeki Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden bir kişi, daha önce merkezde gördüğü hayvanların kaybolduğunu fark etti. Etrafı kontrol ederken çöp konteynerlerinde çöp torbalarına doldurulmuş ölü hayvanları gördü. Olayın yetkililere bildirilmesinin ardından, 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğneyle öldürüldüğü iddia edildi.Kapak 173139

Hayvanseverlerden Tepki Yağdı
Haberi duyan hayvanseverler ve belediye yetkilileri merkeze akın etti. Olay yerindeki dehşet verici manzara, kısa sürede sosyal medyada da yankı buldu. Görüntüler, geniş kitlelerde öfkeye sebep olurken, hayvan hakları savunucuları duruma tepki gösterdi.

Gebze

Valilik Soruşturma Başlattı
Kocaeli Valiliği, olayla ilgili hemen adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüğü, olayla ilgili kapsamlı bir inceleme yürütüyor. Valilik açıklamasında, "Olay tüm yönleriyle araştırılmakta olup, yetkililer hakkında adli ve idari soruşturmalar sürmektedir" denildi.Gebze De Hayvan Katliami Gebze De Hayvanlar 17919227 6710 M

Belediye Yetkilileri Görevden Alındı
Gebze Belediyesi de skandalla ilgili açıklama yaparak, olayda sorumlu olan yetkililerin açığa alındığını duyurdu. Belediyenin yaptığı açıklamada, konunun takipçisi olunacağı ve tüm sorumluların cezalandırılacağı ifade edildi.

Olayın Ardından Soru İşaretleri
Rehabilitasyon merkezlerinde hayvanların güvenliği ve bakımıyla ilgili soru işaretleri daha önce de gündeme gelmişti. Ancak bu son olay, hayvan hakları açısından Türkiye genelinde büyük bir krize işaret ediyor. Bu durum, yalnızca Gebze ile sınırlı kalmayarak, ülke genelindeki hayvan barınakları ve rehabilitasyon merkezlerinde denetim eksikliklerini gözler önüne serdi.

 S 871De9A717B1456D314Fe360E10C8C180D47C4C7

Editör: Nurhan İçmez