Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir işyerinde, cep telefonu bataryasının şarj sırasında patlaması güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alındı. Olay, yerel bir televizyon kanalında çalışan Sertaç Bayraktar'ın telefonunu şarja takmaya çalıştığı sırada meydana geldi. Telefonun ilk denemede şarj olmaması üzerine, Bayraktar'ın ikinci denemesi sırasında batarya aniden patlayarak alev aldı. Bayraktar, alevler ve duman içinde kalan telefonu hızla yere fırlattı ve üzerine su dökerek yangını söndürdü.
Olay anında işyerinde bulunan diğer çalışanlar kısa süreli bir panik yaşadı. Telefon ciddi hasar alırken, Bayraktar'ın elinde hafif derecede yanıklar oluştu. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, cep telefonu bataryalarının ne kadar tehlikeli olabileceğini ve ani patlama risklerini gözler önüne serdi.
Bu tür olaylar, cep telefonu kullanıcılarını ve işyerlerini, elektronik cihazların şarjı sırasında oluşabilecek risklere karşı daha dikkatli olmaya çağırıyor. Olayla ilgili detaylı inceleme başlatılırken, Sertaç Bayraktar'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve olaydan kısa süre sonra işine geri döndüğü belirtildi.
Fethiye'deki bu korkutucu olay, cep telefonu güvenliği konusunda hem kullanıcıları hem de üreticileri yeniden düşünmeye sevk ediyor. Günümüzde sıkça karşılaşılan cep telefonu batarya patlamaları, uygun olmayan şarj aletleri kullanımı ve eskimiş bataryaların risklerini bir kez daha hatırlatıyor.
“Büyük tehlike atlattım”
Bayraktar, olayın nasıl yaşandığını anlatarak, “Telefonu şarja takmak istedim. Şarj olmadı. Sorunu çözmek için uğraşırken, telefon bir anda patladı. Telefondan alev ve dumanlar çıkınca bende yere attım. Kimse şarjda telefon oynamasın. Büyük bir tehlike atlattım. Vatandaşlar telefonda sorun yaşadığında en yakın teknik servise başvursun” diye konuştu.