Sanko Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) 2024 Popüler Programların Mezun Memnuniyeti Raporu'nda Türkiye'deki en memnun olunan ilk 15 üniversite arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu önemli başarı, üniversitenin mezunlarının sağladığı yüksek memnuniyet düzeyiyle dikkat çekiyor.

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, “On yıldır üstlendiğimiz misyon çerçevesinde elde ettiğimiz başarılarımızın sürdürülebilirliği bizleri daha da güçlendiriyor,” diyerek, bu başarının ardındaki kararlılığı vurguladı.

Sanko Üniversitesi, 2024 yılında da tüm lisans programlarıyla dereceye giren ilk ve tek üniversite olma unvanını korudu. ÜniAr raporuna göre, üniversitenin Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri Türkiye genelinde 2. sırada, Hemşirelik bölümü ise 4. sırada yer aldı.

Bu rapor, 2017-2023 yılları arasında üniversitelerin lisans programlarından mezun olan gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen çevrimiçi anket sonuçlarına dayanıyor. Anket, 25 popüler üniversite programını değerlendirerek SANKO Üniversitesi'nin bu programlarındaki üstün başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

PROF. DR. GÜNER DAĞLI

2023 yılında yapılan ÜniAr mezun memnuniyet anketinde; Türkiye’deki aynı programlara sahip olan üniversiteler arasında SANKO Üniversitesi’nin, tüm lisans programlarıyla zirvede yer alan ilk ve tek üniversite olduğunu anımsatan Prof. Dr. Güner Dağlı, bu durumun tesadüf bir başarı olmadığına vurgu yaptı.

“Ülkemize ve dünyaya faydalı değerler sunmak amacıyla büyük özveriyle çalışıyor ve çalışmalarımızı elde ettiğimiz başarılarımızla taçlandırıyoruz” diyen Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:

“İz bırakmak için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu amaçla SANKO Üniversitesi olarak akademik alanda bilimsel çalışmalarımızın yanı sıra geleceğimizi yönetecek olan gençlerimize, meslek hayatında öne çıkaracak becerileri de kazandırma gayreti içindeyiz.

Öz kültürünü benimsemiş ve sorumluluk duygusu gelişmiş olarak yetiştirdiğimiz gençlerimiz öğrendiği bilgi ve birikimlerini toplum yararına kullanarak ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaktır.

Başarılarımıza katkı sunarak her zaman yanımızda olan Mütevelli Heyetimize ve Üniversitemiz üst yönetimine şükranlarımı sunuyorum.  Akademik ve idari kadromuzla gurur duyuyor özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.”

Hatay'da şehit adının yaşatılacağı kütüphaneye Gölcük desteği Hatay'da şehit adının yaşatılacağı kütüphaneye Gölcük desteği

SANKO ÜNİVERSİTESİ

SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik ve Anatomi alanında doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya ile Beslenme ve Diyetetik alanlarında tezli yüksek lisans, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim veriliyor. Ayrıca Tıp Fakültesi, 10 ana bilim dalında Tıpta Uzmanlık Eğitimi verme konusunda yetkilendirildi.

Kaynak: Bülten