Ankara’daki finalde, SANKO Ortaokulu öğrencileri Kerem Utku Kaleli ve Neva Doktoroğlu, danışman öğretmenleri Mehmet Fatih Günaydın rehberliğinde fizik alanında hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması” projesiyle Türkiye ikinciliği kazandı.

Buğlem Taşkesen ve Ömer Rüzgar Özgüven ise danışman öğretmenleri Nuray Özcan rehberliğinde teknolojik tasarım alanında hazırladıkları “Görme Engelliler İçin Yüzme Sporunu Kolaylaştırma Teknolojisi” projesiyle teşvik ödülü aldı.

Tokat'ta lise öğrencileri dikkat: Erişime açıldı! Tokat'ta lise öğrencileri dikkat: Erişime açıldı!

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ve SANKO Koleji öğrencileri Eyşan Öğüt, Damla Dila Gündoğdu ve Sanem Sözmen, danışman öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde coğrafya alanında hazırladıkları “İndigo Boyası Gideriminde Soda, Tuz, Kafein ve Limon Kabuğu Karışımı ile Hazırlanan Adsorbanın Performansı” projesiyle; Ece Güner, Kevser Güneş ve Berat Büyükbakkal, danışman öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde kimya alanında hazırladıkları “Mikroplastik ve Yağ-Su Karışımının Aynı Yüzeyde Ayırımı İçin Hdtms Modifiyeli Manyetit Kaplı Çelik Ağlar” projesiyle; Kerem Kaya, Alperen Polat ve Güneş İkizceli, danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde coğrafya alanında hazırladıkları “Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi: Noninvaziv Yöntemlerle Biyoçeşitliliği Koruma ve Biyolojik İstilayı Engelleme Sistemi” projesiyle Türkiye üçüncülüğü kazandı.

Aynı yarışmada, Muhammed Ali Bayındır ve Alperen Güven, danışman öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde fizik alanında hazırladıkları “Betonun Durabilitesinin Belirlenmesinde Tahribatsız Muayene Yöntemi” projesiyle teşvik ödülü kazandı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin ve öğretmenlerinin bu başarılarıyla okullarını ve Gaziantep’i temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti. Asyalı, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini tebrik etti.

Muhabir: Murat Onur