Tokat Gök Medrese'deki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan’ın ziyaretini takip eden Yeniçağ Tokat Muhabiri Kenan Kayhan, iş kazası geçirdi. Kayhan, çektiği sanatsal fotoğraflarla bilinen bir isim olup, restorasyon yapılan alanda yaşadığı küçük bir kazayla gündeme geldi. Kazanın ardından sosyal medya paylaşımıyla dikkat çeken Kayhan, yaşadığı olayı ve sağlık durumunu takipçileriyle paylaştı.

Kenan Kayhan, Mustafa Arslan’ın incelemelerini görüntülemek için restorasyon alanında bulunduğu sırada, bir anlık dalgınlık sonucu yere düştü. Bu düşme sonucunda Kayhan’ın bacağında zedelenme ve deri soyulması meydana geldi. Kaza büyük bir yaralanma olmasa da gazetecinin iş takibi sırasında yaşadığı talihsiz olay üzdü.

Zile Şeyh Ethem Çelebi Camii Restorasyon Sonrası Kapılarını Yeniden Açtı! Zile Şeyh Ethem Çelebi Camii Restorasyon Sonrası Kapılarını Yeniden Açtı!

 Kayhan olayı esprili bir dille sosyal medya hesabından duyurdu. “Haber yolunda küçük bir kaza büyük bir yara ile bitirdik” şeklindeki paylaşımıyla takipçilerinden geçmiş olsun mesajları aldı.

Gazetecilik zor mesleklerden biri olarak bilinirken, Kayhan’ın yaşadığı bu talihsiz kaza meslek risklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle tarihi eserlerin restorasyon alanlarında çalışırken dikkat edilmesi gereken güvenlik kurallarının önemi bir kez daha vurgulandı. Restorasyon alanlarında sadece işçiler değil, bu alanları görüntüleyen basın mensuplarının da büyük dikkat göstermesi gerektiği ifade ediliyor.

Kayhan’ın ilerleyen günlerde tekrar sahada görevine devam etmesi beklenirken, sosyal medyada aldığı destek mesajları da dikkat çekti. Basın mensupları arasında yaşanan bu tür kazalar, iş güvenliğine dikkat edilmesinin önemini bir kez daha gösteriyor. Kazanın ardından, Gök Medrese'deki restorasyon çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiği açıklandı.

Muhabir: Burhan Arar