TEM Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen sebeple patlama meydana geldi.

Fabrika3

Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. Adrese Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli'den de çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre, içeriden çıkarılan 12 işçi ile birlikte 23 kişinin yaralandığı bildirildi. Ekiplerin müdahalelerinin sürdüğü fabrika dron ile havadan görüntülendi.

Tokat'ta çıkan yangın korkuttu Tokat'ta çıkan yangın korkuttu

Fabrika4

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna fabrikasındaki patlamada 21 kişinin yaralandığını, yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama!

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hendek’teki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, patlamanın sebebi ve sorumluların tespiti için adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TEM Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından sosyal medya hesabından açıklama paylaştı. Bakan Tunç yaptığı paylaşımda, “Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın sebebi ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA