AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sosyal medyada gündem olan ve Yunanistan’da bir Duty Free mağazasında 95 bin liralık çanta ve özel seri oyuncaklar satın aldığına dair iddialara karşı, kişisel sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı. Zengin, bu iddiaların tamamen yalan olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:Zengin2

"Gizli çekilmiş bir fotoğraftan yola çıkarak, her bir cümlesi yalan olan sahte bir habere zaruri bir cevaptır" dedi ve iddialara karşılık detaylı bir açıklama sundu:

Rektör Yılmaz Sıraya Girdi, Öğrencilerle Yemek Yedi Rektör Yılmaz Sıraya Girdi, Öğrencilerle Yemek Yedi

1- Yalan haberde uydurulduğu gibi bu alışveriş Yunanistan’da değil Türkiye İpsala sınır kapısında yapılmıştır. Milletvekillerimizin de olduğu 24 kişilik bir heyetle, otobüsle Balkanlar’a yapılan bir seyahat dönüşüdür.

2- Elimde tuttuğum oyuncaklar yeğenlerime aldığım 2 değil, düzelteyim 3 adet oyuncak. “Gizlice” çektikleri için tam anlaşılmıyor, ben paylaşayım. Oyuncakların fotoğrafı ve fiyatları da aşağıdadır.

3- Çanta 10 yıl evvel alınmıştır. Bu nedenle fiyatını tam olarak veremiyorum ama bugün benzerlerinin fiyatı 3000 ile 5000 lira arasındadır.

4- Mont 6 senelik. Yanlış hatırlamıyorsam yurtdışından 120 Euro’ya almıştım.

5- Gizlice çekimde görünmüyor ama bunu da ben yazayım bir de diş fırçası almıştım.

6- Toplam alışveriş tutarı 2861 lira 10 kuruş’tur. Satış fişi de aşağıdadır.

Sonuç : Kişilik hakları ve özel hayatın gizliliği ihlal edilerek, gizlice takiple, iznim ve bilgim olmadan, habersiz olarak bu fotoğrafı çeken, bu fotoğraf üzerinden servis edilen yalan haberleri yapan, yayınlayan veya çoğaltan şahıslar ve hesaplarla ilgili olarak elbette yasal haklarımı kullanmayı mahfuz tutuyorum. Fakat asıl mesele Bu kadar yalanla utanmadan isminin altında “gazeteci” yazmak utanmazlığın dik âlâsıdır. Gerçek gazetecilerin bundan hicap edeceğini biliyorum ve inanıyorum"

Zengin’in bu açıklaması, sosyal medyada geniş yankı bulurken, haberin doğruluğunu sorgulayan birçok kişi de açıklamayı destekledi.

Muhabir: Burhan Arar