CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugünden iktidar olmaya ve bir seçime hazır olduklarını belirterek, “Anketlerde birinci partiyiz. Böyle partinin aday sorunu olmaz. Aday sadece CHP’lilerin değil, Türkiye ittifakının adayı olacak. Cumhuriyet Halk Parti adayı aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partilidir” dedi.,

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi program kapsamında Muğla’ya geldi. Özel ilk olarak Bodrum’da bir otelde İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Özel’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, milletvekilleri ve 81 il başkanı ile partililer yer aldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan, ilk oturumu basına açık olarak yapılan toplantıda Özel, parti içi konulardan bahsedip, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirme sonrası toplantının ikinci oturumu basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

İYİ Parti’den Nüfus Sayımı Çağrısı: Sığınmacı ve Yabancı Nüfus Tespiti İçin Kritik Adım İYİ Parti’den Nüfus Sayımı Çağrısı: Sığınmacı ve Yabancı Nüfus Tespiti İçin Kritik Adım

“Peki AK Parti’nin adayı kim” diye soran Özel, konuşmasına “Erdoğan kaçıyorsa gelecek sene kasımda gelip de bizim belirleyeceğimiz ve seçimi kazanacak arkasında hep beraber duracağımız adayımızın karşısına geçemiyorsa yani ‘Ben hazırım, iddialıyım, hadi bakalım Cumhuriyet Halk Partisi’ diyemiyorsa ona bir aday lazım. Kimi yapacak, damadı mı yapacak? Öyle bir beklenti var, öyle konuşuluyordu eskiden. Peki Ali Yerlikaya olmaz mı? Süleyman Soylu ile Ali Yerlikaya arasındaki çelişkiler, birbirinin kirli çamaşırlarını ortaya dökmelerden mi korkuyor? O zaman bir başka aday mı mümkün, bunu Türkiye duysun. Bütün televizyonlar konuşuyor, CHP’nin adayı kim, Cumhuriyet Halk Parti adayı aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partilidir. Peki, AK Partinin adayı kim; mademki erken seçimden kaçıyorsunuz AK Parti kimi çıkaracak karşımıza, 24 yıllık enkazın altına sokup kimi sokup da Türkiye’ye yaşattıkları bu zorlukların bütün sorumluluğuna kime yükleyip de bizimle yarışacaklar, biz esas onu merak ediyoruz. Anketlerde birinci partiyiz. Kurultayda şu ana kadar o yayınlanan 9 anketin 8’inde birinci partiyiz. Böyle partinin aday sorunu olmaz. Aday sadece CHP’lilerin değil, Türkiye ittifakının adayı olacak. Sosyal demokratların, muhafazakar demokratların, milliyetçi demokratların, Kürt demokratların gönül rahatlığıyla oy verebileceği, seçimden sonra yerel seçimlerdeki gibi pişman olmayacağı, gurur duyacak bir adayımız olacak” dedi.

Belediyelerdeki atamalara da değinen Özel, “Kurultayda örgütümüzün yaşadığı ekonomik sıkıntıları, sizlerin yaşadığı zorlukları bildiğimizi, tasarruf edeceğimizi ama örgütümüzün emeğinin boşa gitmemesi için hak ettiği maddi desteği sağlayacağımızı söylemiştik. Bir olan örgüt ödenekleri önce iki katına, üç katına, üç buçuk katına çıktı. Minimum ödenek eskinin belki on katına çıktı. Ve söz verdiğimiz yolun tam yarısına geldik. Biliyoruz ki iktidara yürürken örgütümüzün hiçbir eksiğinin olmaması lazım. Bu konuda da üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Her ne kadar çeşitli yerlerde deformasyonla, örgütümüzü karıştırmak için, belediye başkanlarımız hakkında çeşitli deformasyonlar yapılsa da zaman zaman ufak tefek hatalar oluyor. Eş, dostun, işe alınmasından, benim kadar siz de hassasiyet gösteriyorsunuz, hemen müdahale ediyoruz, sorunu çözüyoruz. ‘Efendim Cumhuriyet Halk Partisi hani nepotizme karşıydı, şunu işe almışlar, bunu işe almışlar’ deniyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin utanacağı, hiçbir yöneticinin izah edilmemiş atamasının olmadığını büyük bir memnuniyetle göğsüm kabara kabara kameraların içine baka baka netlikle söylüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Bha