Tokat’ın Damak Çatlatan 43 Yemeği Tek Kitapta Bir Araya Geldi Tokat’ın Damak Çatlatan 43 Yemeği Tek Kitapta Bir Araya Geldi

Tokat’ta özellikle Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerindeki yoğun parklanmaların altında yatan en önemli sorunun, kent genelindeki otopark eksikliği olduğuna dikkat çeken Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Can, bu sorunun çözümü için yenilenmesi maksadıyla yıkımı gerçekleşen Hükümet Konağını işaret etti. Can, Cumhuriyet Meydanın da altını kapsayan, vatandaşların araçlarını park edebilecekleri bir yeraltı otoparkının, hali hazırda devam eden valilik binası yenileme çalışmalarına eklenmesiyle; şehrin yaşadığı trafik probleminin büyük oranda rahatlayacağı öngörüsünde bulundu.
Aynı zamanda Tokat TSO inşaat komitesi temsilcilerinden olan, bunun yanı sıra inşaat sektöründe de yatırımları bulunan ve konuyla ilgili profesyonel bir altyapıya sahip olan TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Can: “Her yıl birkaç kez, şehirdeki trafik problemi ve otopark eksikliğiyle ilgili serzenişte bulunuyor, çözüm önerileri getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda önümüzdeki süreçte, Tokat Valiliği Hizmet Binası’nın yenilenmesine yönelik çalışmaların başlayacağını biliyoruz. Yıkımı gerçekleşen binanın bulunduğu bölgedeki yenileme çalışmasını, bu sorunun çözümüne katkı sağlayacak bir adım için büyük fırsat olarak görüyoruz. Bu fırsatı kaçırmamalı ve yenilenme çalışmalarına bu otopark eklentisini yaparak; her geçen gün artan insan nüfusu ve araç sayısını kaldırabilecek bir yapıya kavuşabiliriz. Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Özel İdaremiz, Siyasilerimiz ve Sivil Toplum Örgütleri Temsilcilerimizi, bu konuyla ilgili birlikte çalışmaya davet ediyor, çalışmanın gerçekleşmesine yönelik olarak atılacak adımlara, Tokat TSO olarak bizlerin de destekçi olacağımızı bu açıklama ile deklare ediyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Burhan Arar