Tokat Belediye Plevnespor, son haftalarda aldığı sonuçlarla üzerindeki baskıyı atmış görünüyor. Sportif direktör Mehmet Önkuzu, zorlu Karşıyaka maçı öncesi spor müdürümüz Arif Sağdıç’a yaptığı açıklamalarda takımın durumunu değerlendirdi ve lider karşısındaki hedeflerini paylaştı.

Mehmet Önkuzu, Tokat Belediye Plevnespor’un evinde oynadığı son maçta elde ettiği galibiyetin önemine vurgu yaparak, "Allaha şükür, takım olarak evimizde oynadığımız maçlarda üzerimizdeki baskıyı attık. Bu hafta evimizde oynadığımız Bornova 1877 Sportif Yatırımlar A.Ş. takımı karşısında aldığımız 3 puanla kendimize geldik. Bu galibiyetle ligin alt sıralarından biraz olsun uzaklaştık ve şu an için daha rahat bir konuma geldik," dedi.

"Zorlu Maçlar Bizi Bekliyor"

Önkuzu, Tokat Belediye Plevnespor’un Bornova karşısında aldığı galibiyeti geride bırakmaları gerektiğini belirterek, önlerinde daha zorlu bir sürecin olduğunu vurguladı: "Bizim için Bornova maçını oynadık ve 3 puan alarak bu maçı geride bıraktık. Artık odak noktamız Cumartesi günü oynayacağımız zorlu Karşıyaka maçı. İzmir temsilcisi Karşıyaka, grubumuzun lideri ve şu an zirvede yer alıyor. Karşıyaka, Türk futbolunun köklü takımlarından biri ve çok güçlü bir ekip. Ancak biz de Tokat Belediye Plevnespor olarak, İzmir Alsancak Stadı’nda adımıza yakışır bir futbol sergilemek istiyoruz."

Tokat Belediye Plevne- Karşıyaka, bilet fiyatları belli oldu Tokat Belediye Plevne- Karşıyaka, bilet fiyatları belli oldu

"A ve B Planlarımız Hazır"

Tokat Belediye Plevnespor’un hedefleri doğrultusunda mücadele edeceğini belirten Önkuzu, takımının zorlu deplasmandan eli boş dönmeyeceğine inandığını ifade etti: "Futbolda bir atasözü vardır: ‘Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin.’ Biz de sahaya galibiyet parolasıyla çıkacağız. İlk hedefimiz 3 puan ve galibiyet olacak. Eğer A planımızı gerçekleştiremezsek, sahada B planımızı uygulayıp mağlup olmamaya çalışacağız. Allah’ın izniyle ilk planımızı devreye sokmak istiyoruz. Karşıyaka lider, puanı 19. Biz ise 9 puanla 9. sıradayız. Aradaki fark 10 puan, ancak lig uzun bir maraton. Bu köprünün altından daha çok sular akacaktır."

"Eksiklere Rağmen İnanıyoruz"

Takımdaki eksikliklere değinen Önkuzu, sahaya çıkacak her oyuncunun ellerinden gelenin en iyisini yapacağına inandığını belirtti: "Takımda Recep ve Gürkan sakat, Berk ise cezalı durumda. Bu oyuncularımız zorlu Karşıyaka maçında bizimle olamayacak. Ancak onların yerini dolduracak oyuncularımız da sahada ellerinden geleni yapacaklardır. Hepsine güveniyorum."

"Taraftar Desteği Çok Önemli"

Mehmet Önkuzu, İzmir’de oynanacak olan Karşıyaka maçı için Ege Bölgesi’nde yaşayan Tokatlı taraftarlara da çağrıda bulunarak, "Maç Cumartesi günü İzmir Alsancak Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak. İzmir ve Ege Bölgesi’nde yaşayan tüm Tokatlı hemşerilerimizi bu zorlu maçta yanımızda görmek istiyoruz. Bu maçta desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var," diyerek sözlerini noktaladı.

Tokat Belediye Plevnespor, zorlu Karşıyaka deplasmanına galibiyet hedefiyle çıkıyor. Takım, son haftalarda aldığı galibiyetlerle üzerindeki baskıyı kırarken, lider Karşıyaka karşısında hem puan hem de moral arıyor. İzmir’de oynanacak olan bu kritik maç, Tokatlı taraftarların desteğiyle daha da anlam kazanacak.

Muhabir: Burhan Arar