Ağaçların çiçeklenip çevreyi çiçek kokularının sarmaya başladığı Nisan ayı doğanın canlanmasıyla mis gibi bir döneme geçişi simgeler. Nisan ayının gelmesiyle birlikte pazar tezgahları renklenir. Nisan ayının bereketi sofralara ulaşır.  Peki Nisan ayında hengi meyve ve sebzeler yenir? 

Çilek NisanÇağla, Çilek, Can Eriği, Tere, Roka, Biberiye, Sakız Bakla, Enginar, Madımak, Semizotu, Kuşkonmaz, Bezelye. Bu meyve ve sebzeler Nisan ayının gelmesiyle birlikte manav ve pazar tezgahlarını süslemeye başlayacak. İşte yaklaştığımız Nisan ayının meyve ve sebzeleri ve bunların faydaları. 
KaradutNisan ayı meyve ve sebzeleri
Nisan ayı geldiğinde, sokaktaki tezgahlardan market reyonlarına kadar ulaşan çağla yüksek oranda lif içerir. 
Çilek ise yaz mevsiminin habercisidir. Düşük kalorili bu meyve pastalarda da oldukça tercih edilir. 
Fiyatı yüksek olsa da nisan başı gibi çok az miktarda hasat edilen can eriği, baharın simgelerindendir.

Sakız BaklaNisan ayı geldiğinde en lezzetli haliyle tezgahlarda yer alan terenin ekonomik değeri çok düşüktür. Tere kanı temizleyen ve idrar yollarını çalıştıran nisan ayı sebzesidir.
Balık ve et sofralarının vazgeçilmezi Roka ekşidir. Demir eksikliği için bu sebzenin tüketilmesi oldukça önemlidir.
Hem sebze hem baharat olarak zeytinyağlı veya et yemeklerinde aroma katan biberiye Nisan ayının gelmesiyle tezgahlarda bolca bulunur.
Meze ve sulu yemeklerde kullanılan, görüntüsü fasülyeye benzeyen Sakız Bakla, vitamin ve minerallerle dolu oldukça sağlıklı bir sebzedir. Sakız Bakla nisan ayıyla birlikte tezgahlarda yer bulur. 

Enginar

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sebze fidesi dağıtımı tekrar başladı Ankara Büyükşehir Belediyesinin sebze fidesi dağıtımı tekrar başladı

Kanseri vücuttan atan mucize sebze Enginar, Nisan ayında alıp derindondurucuda saklanarak tüm yıl tüketilebilecek bir lezzet. 
İç Anadolu bölgesinde yemeği çok yapılan Tokat ve Sivas yöresinin en sevilen lezzetlerinden adımak otu da bu ayda bol bol toplanır. Konservesi yapılarak kışın da tüketilebilir. 

KuşkonmazKuşkonmazı zeytinyağı ile soteleyip et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz. Kuşkonmaz yüksek oranda antioksidan içeren bir sebze.
Folik asit ve lif açısından zengin olan bezelyeyi de Nisan ayında alarak taze tüketebilirsiniz. 
Demir içeren, kansızlığı gideren, enfeksiyonu kısa sürede vücuttan atan çok faydalı bir nisan ayı sebzesi olan Semizotu, yoğurtlu mezelerin de vazgeçilmezidir. 

Muhabir: Mihriban Koçaker