Türkiye, Filistin davasına verdiği içten desteği bir kez daha dünyaya gösterdi. TBMM’nin öncülüğünde kurulan “Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu”nun ilk toplantısı, İstanbul’da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya, Fiilistin dostu Parlamentoların Meclis Başkanları katıldı.
Türkiye, Filistin davasına verdiği sarsılmaz desteği bir kez daha dünyaya gösterdi. TBMM öncülüğünde kurulan “Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu”nun ilk toplantısı, İstanbul’da geniş bir katılımla düzenlendi. TBMM Ürdün Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Arslan , bu buluşmanın Filistin davası için önemli bir adım olduğunu belirtti.
Mustafa Arslan’dan Ürdün’e Teşekkür
TBMM Ürdün Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Arslan, Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmet Safadi ile gerçekleştirdiği görüşmede, Ürdün’ün Filistin’e yaptığı yardımlar için teşekkürlerini sundu. Arslan, “Türkiye’de mazlumların sesi duyuluyor. TBMM’nin öncülüğünde yapılan bu toplantı, Filistin davasına uluslararası destek sağlamak için güçlü bir başlangıç oldu,” dedi.
TBMM’nin Önderliğinde Tarihi Buluşma
Toplantı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşti. Arslan, Kurtulmuş’un liderliğinde düzenlenen bu buluşmanın, Filistin’in haklı mücadelesine dünya çapında destek sağlama yolunda önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. İstanbul, farklı ülkelerden gelen parlamenterlerin ve Filistin dostu meclis başkanlarının katılımıyla, Filistin’e destek mesajlarının güçlü bir şekilde yankılandığı bir merkez haline geldi.
Türkiye ve Ürdün İş Birliğiyle Filistin’e Umut
Mustafa Arslan, Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmet Safadi ile yaptığı görüşmede, iki ülkenin Filistin davasındaki iş birliğinin değerini vurguladı. Arslan, “TBMM’nin öncülüğünde düzenlenen bu toplantı, Filistin’in özgürlüğüne doğru giden yolda bir umut ışığı olacaktır. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin’e Güçlü Destek Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin davasına yönelik kararlı duruşlarını şu sözlerle ifade etti: “Hangi ambalajlara sarılırsa sarılsın, Filistinlileri binlerce yıldır yaşadığı topraklardan sürgün edecek hiçbir teklifin bizce kıymetiharbiyesi yoktur. Gazze, Gazzelilerindir; Filistin halkınındır. Filistin, Filistinlilerindir. Milyonlarca Filistinli mülteci anahtarlarını sakladıkları evlerine dönmeyi beklerken yeni göçlere, yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz. İki devletli çözümün alternatifi yoktur. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin devleti kuruluncaya dek yılmadan, yorulmadan mücadeleyi devam ettireceğiz. Biz Filistinli kardeşlerimizin kendi öz yurdunda, özgürce, diğer inançlarla barış içinde yaşaması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Tek başımıza kalsak da Filistin davasını savunmayı sürdüreceğiz.”
Filistin’in Özgür Günlerine Kavuşması İçin Hep Birlikte Mücadele
Mustafa Arslan, toplantının kapanış konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye, her zaman mazlumların yanında olmuş ve Filistin davasını her platformda desteklemiştir. TBMM’nin kurduğu bu anlamlı grup, Filistin’in sesini uluslararası alanda daha etkili bir şekilde duyuracaktır. Ürdün’ün değerli katkısı, Filistin dostu parlamentoların meclis başkanlarının katılımı ve diğer parlamenterlerin iş birliğiyle, Filistinli kardeşlerimizin yalnız olmadığını gösteriyoruz. Tarihe bir not olarak geçen bu önemli toplantıda aktif görev almak ve bu anlamlı buluşmaya katılarak şahit olmak gurur verici. Bu toplantı sadece bir başlangıç; adalet, barış ve insanlık için çalışmaya devam edeceğiz. Filistin’in özgür günlerine ulaşmak için hep birlikte mücadele edeceğiz.”