Tokat Habermüfide (5)Tokat'ta birbirinden lezzetli yemeklerin yanı sıra enerjisi, neşesi ve 'Yavrucuklarım' tarzında hitap şekliyle gönülleri fetheden kentin Müfide Teyzesi Müfide Ersoy bu kez Almus İlçesi Çevreli Köyünün eşsiz doğal güzellikteki Çatak Yaylasına pikniğe gitti.

Tokat Habermüfide (3)

Oğulları, gelinleri ve torunlarıyla Çatak Yaylasının eşsiz doğasında yaptığı pikniği kendine ait Youtube kanalında sevenleriyle paylaşan Müfide Ersoy, bu kez köftesinin lezzet sırrıyla fark yarattı.
'Piknik mangalsız olmaz' geleneğinden yola çıkarak bir gece önceden yoğurduğu köfteleriyle yiyenlere tam bir lezzet patlaması yaşatan Müfide teyze, normal köftenin yanı sıra verdiği tarif tam da Tokat'a has bir püf noktası olarak kayda geçti. 

Tokat Habermüfide (2)-1

Tokat yöresinde pastırmanın yanı sıra özellikle Tirit ve Keşkek yemeğinin olmazsa olmazı çemen ile köfte yoğurulur mu? Müfide Ersoy çemen kattığı köfteleri Çatak Yaylasında yaptığı mangal keyfiyle tanıtmış oldu. "Kıymanın içine çemen kattığınız zaman lezzetini bir görseniz" diyerek  köfte harcına baharatlara ilave olarak çemen kattığını söyleyen Ersoy, "Vallaha şu köfteden bu daha lezzetli oluyor" diyerek Çemenli köfteyi herkese denemesini tavsiye etti. 

İçişleri Bakanlığı Uyardı: B Sınıfı Ehliyetlerde Yeni Dönem Başlıyor! İçişleri Bakanlığı Uyardı: B Sınıfı Ehliyetlerde Yeni Dönem Başlıyor!

Tokat Habermüfide (7)

Müfide Teyze piknikte top oynamayı da ihmal etmedi. 

Tokat Habermüfide (1)-1

Çatak Yaylası: Tokat'ın Doğal Güzelliği
Tokat'ın Almu Çevreli Köyü'nün en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Çatak Yaylası, ormanlık alanları, akarsuları, gölleri ve kuş sesleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Rakımı 950 metre olan yayla, köyün doğusunda konumlanıyor. Çatak Yaylası, bölgedeki diğer yaylalar olan Gürmüş, Karapınar, Arpa Sekisi, Keloğlan, Çifte Tekneler gibi doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker