Tokat’ta Müzeler Yoğun İlgi Görüyor! Ziyaretçi Sayısı 2023'te Rekor Kırdı Tokat’ta Müzeler Yoğun İlgi Görüyor! Ziyaretçi Sayısı 2023'te Rekor Kırdı

1896-1984 yılları arasında yaşayan modern bikini tasarımının mucidi Louis Réard, Bikini adını verdiği yeni mayosunu 5 Temmuz 1946'da o zamanlar Paris'te popüler bir halka açık havuz olan Piscine Molitor'da tanıtmıştı.
Louis Réard hakkında
Fransız otomobil mühendisi ve giyim tasarımcısı. Bir bikini dükkanı açtı ve sonraki 40 yıl boyunca işletti.
Bikininin lansmanı
Réard, 1940 yılında annesinin iç çamaşırı işini devralan ve Paris'teki Folies Bergère yakınlarında giyim tasarımcısı olan bir otomotiv mühendisiydi. Saint Tropez plajlarındayken, kadınların daha iyi bronzlaşmak için mayolarının kenarlarını kıvırdığını fark etti, bu da ona orta kısmı açıkta olan bir mayo tasarlaması için ilham verdi.
Réard, gazete deseniyle basılmış sadece 30 inç kare (194cm2) kumaştan yapılmış dört üçgenden oluşan ipli bir bikini olan kendi mayo tasarımını hızla üretti. Réard, tasarımını ilk sunumunda giyecek bir model aradığında, alışılagelmiş modellerin hiçbiri takım elbiseyi giymedi, bu yüzden modellik yapması için Casino de Paris'ten 19 yaşındaki çıplak dansçı Micheline Bernardini'yi tuttu.
Bikini adını verdiği yeni mayosunu 5 Temmuz 1946'da o zamanlar Paris'te popüler bir halka açık havuz olan Piscine Molitor'da medyaya ve halka tanıttı.

Muhabir: Mihriban Koçaker