Bugün hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Tokat başta olmak üzere birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ülkemizin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin edilirken, özellikle Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Tokat, Amasya, Çorum, Erzurum ve Malatya gibi illerimizde yağışların etkili olacağı bildirildi.

Tokat'ta Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Tokat çevresinde sağanak yağışlar yer yer kuvvetli olacak. Özellikle akşam saatlerinden itibaren Tokat ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji yetkilileri, Tokat'ta rüzgârın kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli esmesiyle birlikte yer yer fırtına görülebileceğini belirtti.

Karadeniz ve İç Anadolu Sağanak Yağış Altında

Tokat’ın da içinde bulunduğu Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzey kesimlerinde sağanak yağış beklenirken, özellikle Doğu Anadolu’nun batısı ve İstanbul, Ankara, Diyarbakır gibi büyükşehirlerde de yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgâr, Marmara’nın kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Özellikle Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgâr ve fırtına riski var.

Tokat'ta Hava Sıcaklıkları Düşecek

Meteoroloji, Tokat ve çevresinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceğini, özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların 8 ila 14 derece birden azalacağını bildirdi. Bu nedenle vatandaşların dikkatli olması gerektiği, mevsim koşullarına uygun giyinmeleri öneriliyor.

Diğer İllerde Hava Durumu

  • Ankara: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı 14°C
  • İstanbul: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 20°C
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu 24°C
  • Adana: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı 28°C
  • Trabzon: Kuvvetli sağanak yağışlı 22°C
  • Erzurum: Gök gürültülü sağanak yağışlı 19°C
  • Diyarbakır: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı 29°C

Tokat halkı, bu hafta boyunca kuvvetli yağış ve rüzgâr etkisi altında olacak. Yetkililer, sel ve su baskınlarına karşı tedbirlerin alınması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

 

 

Muhabir: Burhan Arar