MasterChef programında sunulan simit tarifi, evde lezzetli ve çıtır simitler yapmak isteyenler için harika bir fırsat sunuyor. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan simit, bu tarif ile evinizde fırından yeni çıkmış gibi taze ve lezzetli olacak. İster kahvaltıda, ister çay saatinde tüketebileceğiniz bu simit, yapımı kolay ve lezzetiyle sizi mest edecek.

İşte MasterChef'ten ilham alarak hazırlanan, evde kolayca yapabileceğiniz çıtır simit tarifi:

Malzemeler:

Hamur İçin:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
Aldığı kadar un
Pekmezli Sos İçin:
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su

Üzeri İçin:
Bol susam

Tarif:

Sıvı malzemeleri bir kaba alın ve üzerine diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
Hamuru mayalanmaya bırakın ve yaklaşık 30-45 dakika bekleyin.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve her bezeyi iki eşit parçaya bölerek uzun şeritler haline getirin.
Bu şeritleri birbirine dolayarak simit şekli verin.
Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya, sonra bol susama bulayın ve fırın tepsisine dizin.
Simitleri 200 derece fırında, üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Bu tarif, fırın ve pastanelerdeki mis gibi simit kokusunu evinize getirecek. Hem lezzetli hem de pratik olan bu simit tarifi, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek. Bu kolay tarifle, evinizde fırından yeni çıkmış gibi taze ve çıtır simitler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi