Lübnan5

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Beyrut ’a gönderilen TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, 966 Türk vatandaş ve birinci derece aile mensuplarını 10 Ekim'de Lübnan ’dan tahliye etti.

Tokat'ta İcradan Satılık 2023 Model Ford! Tokat'ta İcradan Satılık 2023 Model Ford!

Lübnan1

Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızı taşıyan askeri gemi TCG Bayraktar güvenli bir şekilde Türkiye'ye ulaştı. Türk vatandaşlarını karşılayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, yurt dışındaki vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Lübnan2

Lübnan’da yaşayan Türk vatandaşları için başlatılan tahliye operasyonunda Türk Kızılayı onları yalnız bırakmadı.  Tahliye edilen vatandaşlara Deniz Kuvvetleri'ne ait gemilerde vatandaşlara Kızılay tarafından gıda desteği sağlanırken, Mersin Limanı’nda beslenme desteği vermek için  karşılandılar. 

Lübnan7

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; ahliye edilen 966 kişiden 878'i Türk Vatandaşı, 25 kişi KKTC vatandaşı, 64 TC vatandaşlarının 1. derece yakını.

Lübnan6

Tahliye kapsamında gemilerin güvenliği için TCG Gaziantep, TCG Salihreis Fırkateynleri ile TCG Bartın ve TCG Bandırma karakol gemilerinin de görev aldığı bildirildi. 

Lübnan8

Öte yandan tahliye edilerek Türkiye'ye güvenli bir şekilde ulaştırılan 966 kişi'den 878 Türk vatandaşı arasında Tokatlı olup olmadığı merak konusu oldu. 

Lübnan9

Muhabir: Mihriban Koçaker