Lokman Hekim'in Önerdiği Mucize İçecek: Kızılcık Şerbeti Sonbaharın taze ve kırmızı rengiyle göz dolduran kızılcık meyvesinin sağlık dolu şerbeti, evde kolaylıkla hazırlanabilir. Lokman Hekim tarafından "Bunu içen doktor yüzü görmüyor" diye nitelendirilen bu eşsiz içecek, doğal ve sağlıklı bir alternatif arayanların vazgeçilmezi. İşte kızılcık şerbetinin yapılışı ve bu meyvenin sayısız faydaları...

Kızılcık Şerbeti Tarifi:

  • 500 gr kızılcık
  • 2 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil

Yapılışı:

  1. Kızılcıkları yıkayıp tencereye alın.
  2. Şeker, tarçın, karanfil ve su ekleyerek kızılcıklar yumuşayana ve rengini salana kadar 15-20 dakika kaynatın.
  3. Kızılcıklar yumuşadığında tencereyi ocaktan alın ve şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Soğuyan kızılcık şerbetini temiz bir tülbent yardımıyla süzün.
  5. Posaların suyunu sıkıp, şerbeti ağzı kapaklı bir sürahi veya kavanozda buzdolabında muhafaza edin.
  6. Kızılcık şerbetiniz servise hazır.

AFİYET OLSUN!

Editör: Haber Merkezi