Bu büyük değişiklik projesinde 11 çöp kamyonu, 24 personel ve 3 bin 318 konteynerle 441 farklı yerleşimde çöp toplama hizmeti sunuluyor. Projeyi hayata geçiren Tokat İl Özel İdaresi, köylerin daha yaşanabilir hale getirilmesi için yalnızca atık yönetimiyle sınırlı tutuluyor. Altyapı, yol ve eğitim gibi birçok alanda yatırımların yanında, sağlıklı ve temiz bir çevre için çöp toplama ve sinek/hasere ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kanalizasyon sorunları da hızla çözüme kavuşturularak tıkanan hatlar vidanjör ile açılabilir veya yeniden döşeniyor.
Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gköçe, projeye ilişkin bir açıklama yaptı. Gökçe, "Sayın Valimizin talimatları ve İl Genel Meclis Başkanı ile Meclis Üyelerimizin destekleriyle köylerimizde daha temiz ve hijyenik bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz." dedi. Ayrıca Tokat, Turhal, Zile ve Pazar'da iki ayrı Katı Atık Yönetim Birliği ile birlikte Tokat ve Turhal Belediyeleriyle de iş birliği içerisinde bilgilerin yer aldığını belirtti. Bu iş parçalarıyla ilçelere bağlı köylerde evsel katı atık toplama hizmetleri için protokoller imzalandı.
Tokat İl Özel İdaresi'nin bu evsel atık toplama için yıllık 5 milyon 560 bin TL'lik bir bütçe ayırdığı da belirtildi. Bu hizmetlerle köylerde yaşam koşullarından daha da önemlisi hedefleniyor.