Sabahları ameliyathanelerde mesleklerini icra eden, akşamları ise sahnelerde coşkulu bir kalabalığı şarkılarıyla büyüleyen Kord Vokal, hem bedenlere hem de ruhlara dokunan eşsiz bir müzik grubu. Kurucusu Dr. Bülent Yardımcı önderliğinde sahne alan grup, adını tıp literatüründen alıyor: “Kord Vokal” ses telleri anlamına geliyor.
12 yıl önce temelleri atılan grup, doktorların sanatla buluşmasını simgeliyor. Vokalist genel cerrah, baterist iç hastalıkları uzmanı, gitarist anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, ses cerrahı bir gitarist ve daha niceleri... İşte Kord Vokal'in ilham dolu hikayesi ve üyeleri!
Dr. Bülent Yardımcı Kimdir?
Grubun kurucusu Doç. Dr. Bülent Yardımcı, hem mesleğinde başarılı bir iç hastalıkları uzmanı hem de müziğe tutkuyla bağlı bir baterist. Kord Vokal’in hikayesi, onun çocuklarının müzik kursunda keşfettiği bir ilgi alanıyla başladı. Eğitmenlerinin önerisiyle bateriye yönelen Yardımcı, bu sosyal enstrümanın etrafında diğer müzik tutkunlarını toplamayı başardı.
Bülent Yardımcı’nın kayınvalidesinin söylediği şu espri, onun hayatını özetliyor: “Kızımı doktora veriyorum diye sevinmiştim ama o da davulcu çıktı!”
Dr. Bülent Yardımcı Kaç Yaşındadır?
Dr. Bülent Yardımcı'nın doğum tarihi kamuya açık kaynaklarda yer almadığından, yaşını kesin olarak belirlemek mümkün değildir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olduğu ve 1987-1992 yılları arasında İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladığı bilinmektedir. Bu bilgiler ışığında, tahmini olarak 1960'ların sonları veya 1970'lerin başlarında doğmuş olabileceği söylenebilir. Ancak, kesin bir yaş belirtmek mümkün değildir.
Kord Vokal Üyeleri Kimler?
Grubun üyeleri, kendi mesleklerinde uzmanlaşmış doktorlardan oluşuyor. İşte o isimler:
Doç. Dr. Bülent Yardımcı (Baterist, İç Hastalıkları Uzmanı)
Prof. Dr. Murat Aksoy (Vokalist, Genel Cerrah)
Prof. Dr. Alper Kararmaz (Baş Gitarist, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı)
Prof. Dr. İsmail Koçak (Gitarist, Ses Cerrahı)
Dr. Mert Şentürk (Klavye Akordiyoncu, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı)
Her biri farklı alanlarda uzmanlaşmış bu isimler, müziği bir terapi ve sosyalleşme aracı olarak görüyor.
Doktorlar ve Müzik: Hayatı İyileştiren Bir Birliktelik
Prof. Dr. Murat Aksoy, grubun vokalisti olarak hem sahnelerin hem de ekranların tanıdık bir siması. Müziği, günlük hayatın yoğun temposunda bir nefes alma alanı olarak görüyor:
“Kord Vokal, kendimi tedavi ettiğim bir alan. Dostlarla vakit geçirip, şarkı söyleyerek dertlerimden sıyrılıyorum. Konserler, arkadaşlarla bir araya geldiğimiz dev bir parti gibi.”
Pandemi Müziğin Değerini Hatırlattı
Pandemi dönemi, grubun anesteziyoloji uzmanı baş gitaristi Prof. Dr. Alper Kararmaz için müziğin anlamını derinleştirdi:
“Hayatımdan müzik eksildiğinde ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Kord Vokal ile yaptığımız her prova, yoğun tempodan bir kaçış ve rahatlama alanı.”
Sesin Hem Ustası, Hem de Sanatçısı
Ses cerrahı Prof. Dr. İsmail Koçak için Kord Vokal, mesleği ve hobisinin kesişim noktası:
“20 yılı aşkın süredir ses cerrahıyım. Ses, hayatımın merkezi. Kord Vokal, mesleki deneyimimin sanatla buluştuğu bir alan.”
İlk Konserden Bugüne: Kord Vokal’in Hikayesi
Grubun ilk konserini hatırlatan Dr. Bülent Yardımcı, o günü şu sözlerle anlatıyor:
“Arkadaş çevremize küçük bir konser vereceğimizi sanıyorduk. Ancak sahneye çıktığımızda yüzlerce kişilik bir dinleyici kitlesiyle karşılaştık. O gün, Kord Vokal için bir dönüm noktası oldu.”