Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kurabiye, ceviz, fındık ve kuru üzümle tatlandırıldı. Bayatlamayan bu tarif, dostlarınızı şaşırtacak. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu eşsiz lezzeti denemeden geçmeyin!

Kıyır Kıyır Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 kaşık sirke
  • 400 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yumurta akı
  • Ekstra ceviz ve fındık kırığı (üzeri için)

Hazırlık:

  1. Büyük bir yoğurma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağı, 2 yumurta sarısını ve sirkeyi bir araya getirin. Bu malzemeleri iyice karıştırarak krem kıvamına getirin.

  2. Kabartma tozunu ekleyin. Daha sonra unu azar azar ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

  3. Yoğurduğunuz hamura çekilmiş ceviz, fındık ve kuru üzümleri ekleyin. Malzemelerin hamurun içinde eşit dağılmasını sağlamak için iyice yoğurun.

  4. Hazırladığınız hamuru hafif unlu bir zeminde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

  5. Açtığınız hamurun üzerine bir fırça yardımıyla yumurta akını sürün. Ardından ekstra ceviz ve fındık kırığı ile hamuru serpiştirin.

  6. Hamuru istediğiniz biçimde kesin (rulet veya bıçak kullanabilirsiniz).

  7. Kesilmiş kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın.

  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

  9. Kurabiyelerinizi fırından çıkarın ve tamamen soğumaları için bekleyin.

Sunum: Kurabiyeleri tamamen soğuduktan sonra servis edin. Yanında taze demlenmiş bir çayla beraber sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi