Tokat Konfederasyonu (TOKKON) Genel Başkanı Ahmet YILMAZ, Kayseri'de meydana gelen çirkin olay sonrası ülke genelinde bazı şehirlerde yapılan eylemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Provokatörlerin Amacı: Kaos Yaratmak

Ahmet YILMAZ, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ülke olarak hem iç hem de dış siyasette normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde, kendi menfaatlerini ülke menfaatlerinden önde tutan bazı provokatörler, haberin doğruluğunu araştırmadan kamuoyunu büyük bir yangının içine sürüklemektedir. Kayseri’de yaşanan menfur olay sonrası tüm Suriyelileri suçlu gibi görüp onlara linç kampanyası başlatmak ne dinimize ne de hukuka uygun bir davranıştır. Devlet yetkililerimiz Allah’ın izniyle bu sorunlara köklü çözümler üreteceklerdir. Tam da Suriye ile temas hazırlıkları yapılırken bu tür kaosların çıkması hiç de boşuna değildir."Whatsapp Image 2024 07 02 At 15.07.55

Kadir Özbilgin Yazdı: “Gelecekte Tokat Paneli” Hakkında… (3) Kadir Özbilgin Yazdı: “Gelecekte Tokat Paneli” Hakkında… (3)

Dış Güçlerin Hedefi: Ülkemizi Kaosa Sürüklemek

YILMAZ, açıklamasının devamında, "Suriye’nin kuzeyini Araplardan temizleyerek PKK ve PYD gibi terörist unsurlara peşkeş çekmek isteyen ABD ve onun piyonları olan Siyonistler, içerideki mihrakları devreye sokarak ülkemizi büyük bir kaosa sürüklemek istemektedirler. Ülkemizdeki gerek sağ gerekse sol parti liderleri tam da bu günlerde ülke menfaatleri uğruna sık sık yapıcı temaslarda bulunurlarken vatandaşlar olarak bize düşen sokaklara dökülüp kargaşa yaratıp ülkeyi iç savaşa sürüklemek değil, bilakis devletimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır." dedi.

Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Son olarak, "Atalarımızın bir sözünde de olduğu gibi 'Kurt, Dumanlı Havayı Sever.' Lütfen, itidalli olalım! Ülkemiz üzerinde oyunlar kurmaya çalışan Siyonistlerin ve terörist unsurların oyunlarına gelmeyelim. İçinde bulunduğumuz şu günlerde Kuzey Suriye’de sözde “yerel seçim” ayağına bağımsız devlet kurmak isteyen PKK ve PYD gibi terörist unsurların tuzağına düşmeyelim." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Burhan Arar