Kurban Bayramı sonrasında, kasaplarda durgunluk yaşıyor. Kasaplardaki et fiyatları kurban öncesine göre fazla değişmezken kasaplar etleri genelde kurumların aldığını belirtiyor. Tokat Çekenli iş merkezinde kasaplık yapan Oğuz Abur müşteri potansiyelinin yüzde 50 düştüğünü belirtti. Oğuz Abur "Perakende müşterimiz tamamen azalmış durumda ve bütün esnaflar da böyle. Sadece devlet kurumları, yurtlar, özel sektörler, onlara et satabiliyoruz. Müşteri potansiyeli yüzde elli düşmüş durumda"dedi.
Oğuz Abur" Kurbanlarımızı çok değerli fiyattan sattık.Et tezgahlarımıza gelecek olursak ise şuan elimizde bulunan etleri kurumlar alıyor. Perakende müşterimiz tamamen azalmış durumda ve bütün esnaflar da böyle. Sadece devlet kurumları, yurtlar, özel sektörler, onlara et satabiliyoruz. Müşteri potansiyeli yüzde elli düşmüş durumda. Kurban Bayramından çıktık diye bir iş durgunluğu var ancak etin de pahalılığı da halkımızı yoruyor Yani bu sebepten dolayı esnaf zor durumda. Et de tabii ki lüks oldu. Fiyat aralığımız şu sıralarda 300 ila 450 TL arasında. Dana kuşbaşımız 300 lira, dana kıymamız 290 lira, pirzolamız 400 lira, antrkotumuz 400 lira. Beyaz et de şu an kırmızı ete yetişmek üzere. Kanadın kilosu 120 lira, Tavuğun kilosu olmuş 65 lira"ifadelerine yer verdi.