Karaman’da umutların umutsuzluğa döndüğü anda sahneye çıkan Onursal Başkan Süleyman Han’ın önderliğinde şehir sevdalılarından oluşturduğu Suat Akbay başkanlığındaki yönetim kurulunun bir mucizeye imza atmaya adım adım ilerlediklerine spor kamuoyu şahit oluyor. 10 günde sıfırdan Lig’in en az maliyeti ile oluşturulan inanmış, istikbal vaat eden, mücadeleci futbolu ile takdirleri toplayan geleceğin yıldızlar topluluğu Karaman FK, Teknik Direktör Mehmet Yıldırım, Sportif Direktör Kazım Nas ve büyük katkılar veren Aytunç Bozkurt idaresinde, bir Karaman masalını izletiyor.

Bir Karaman Masali 4161


YILDIRIM-NAS VE BOZKURT FAKTÖRÜ
Onursal Başkan Süleyman Han, liglerin en deneyimli, en başarılı en vizyonlu bir başkanı olarak kendisini kabul ettirmiş durumda.
Geçen yıl bu takımı tek başına sırtlayan Süleyman Han, Karaman’da dansözler geçidini izledikten sonra düğmeye bastı ve B planını devreye sokarak, yönetimi oluşturdu.
Liglerin başlamasına sayılı günler kala, Karaman FK kapanacak mı sorusu gündemdeki yerini aldı, almasına ama Süleyman Han’ın hamleleri herkesi ters köşe yaptı. Belki kendisinden başka, başarıya inanan kişi sayısı bir elin parmak sayısından bile azdı.
Teknik Direktör olarak saatler içinde Mehmet Yıldırım gibi deneyimli bir teknik adamı takımın başına getiren yönetim, Kazım Nas ile yola çıkma kararının ne kadar doğru olduğuna şahit olduk,
Futbol ’da büyük bir portföye sahip olan Aytunç Bozkurt’a güvenen ve yetki veren Süleyman Han ve yönetimin attığı adımların doğru olduğunu çok kısa süreçte hep birlikte yaşadık.
SAHADA ÇOK PARA OYNAMIYOR
Ligden düşecek takımlar arasında ilk sıraya yazılan Karaman FK, geride kalan üç haftada tüm hesapları alt üst etti. Zor bir fikstür çekti ve ilk 3 hafta büyük paralar harcayan, şampiyonluk yolunda favori takımlar ile eşleştik.
İlk maçta deplasmanda rakip Elazığspor’du. Elazğıspor 20-25 bin seyirciye oynayan ve süper lig tecrübesi olan Kerim Frey’i 12 milyon gibi rakamla transfer ederken, iki oyuncusunun maliyeti Karaman FK’nın toplam maliyetinin üzerinde olduğunu biliyoruz. Tek gol ile mağlup olduk, ama Elyazığspor’a sahayı da dar etti bizim inanmış gençlerimiz, üstelik 10 günlük çalışma ile çıktılar bu karşılaşmaya.
Geçen yıl Yılmaz Vural’ın kurduğu ve Play-Off’da elenen Menemenspor’u konuk ettik. Maliyeti bizden 10 katın üzerinde idi ve evimizde uzatma dakikalarında hakemin yarattığı bir pozisyonda 2-1 mağlup olurken, kaçan 2 puan hakem hanesine yazıldı.
3.hafta ise rakip Aksarayspor’du. İki maçı kazanan ve 6 puan liderlik koltuğuna yerleşen, Karaman FK’nın maliyetinden 10 katı üzerinde bir harcama ile kurulan Aksarayspor’u özellikle 2.yarıda sahadan sildik, pozisyonlar kaçırdık ve galibiyeti ise engelleyen son dakikada hiç alakası olmayan pozisyonda ofsayt gerekçesi ile golümüzü iptal eden hakemlerden başkası değildi.
Hep dedik, pırıl, pırıl bir takımı oluşturan Süleyman Han, Karaman FK yönetimi ile Teknik Direktör Mehmet Yıldırım, Sportif Direktör Kazım Nas ile Aytunç Bozkurt’a şehir olarak çok şey borçluyuz.
Türkiye, bir Karaman masalını izlemeye başladı. Bu dizi ilerleyen haftalarda heyecanı arttıracak ve futbol bilgisi, spor çevresi ile vizyonun milyonlardan çok daha değerli olduğu, bir Karaman masalında izleyeceğiz, göreceğiz.

Sivasspor, Konyaspor deplasmanından galibiyetle dönmek istiyor Sivasspor, Konyaspor deplasmanından galibiyetle dönmek istiyor

Kaynak: Gazete Anadolu