"Uçuş güvenliği hepimizin önceliğidir" diyen Ekşi, "Uçuş güvenliğini tehdit eden, ekiplerimize sözlü veya fiili saldırıda  bulunanları prosedür gereği süreli veya süresiz uçuştan men listesine alıyor ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu şekilde, listede  440 kişi bulunmaktadır." dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 18 133028

Uraloğlu'nun "Milyonları İzmir'e taşıyoruz" sözü Tokatlıları düşündürdü! Uraloğlu'nun "Milyonları İzmir'e taşıyoruz" sözü Tokatlıları düşündürdü!

Son günlerde hava yolu taşımacılığında bazı yolcular tarafından uçak kabin ekiplerine yönelik sosyal medya mecralarında da gündem olan bazı sözlü ve fiziksel saldırılara dair haberler konuşulmaya devam ederken Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, son paylaşımında "Kabin ekiplerimiz her zaman Türk misafirperverliği ile yolcularımızı uçaklarımızda ağırlamaktadırlar. Aynı zamanda yolcularımızın uçuş emniyet ve güvenliğini sağlamak için de sivil havacılık kurallarını tereddütsüz uygulamaktadırlar. Kendilerine minnettarız, teşekkür ederiz" mesajı verdi.

Havayolu (4)

Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları İstanbul-Londra seferine yapan uçakta bulunan bir erkek yolcunun kavga görüntüleri medyaya yansımış yolcunun kara listeye alındığı açıklanmıştı. Önceki gün ise THY’nin Bodrum-İstanbul seferini yapan uçakta bulunan İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Tatlıses ile kedisi için kendisini uyaran kabin memuru karakolluk olmuş, Uçak İstanbul Havalimanı’na iniş yapmasının ardından kabin memurları, Dilan Çıtak Tatlıses’ten şikayetçi olmuştu. Dilan Çıtak Tatlıses'in de havayolu şirketi tarafından kara listeye alındığı söylendi. 
Havayolu (2)Uçakta kara liste ne demek?
Havayolu kara listesi, havayolu şirketleri tarafından belirlenen kuralları ihlal eden bazı kişilerin uçuş yapmasının yasaklandığı bir listedir. Bu yolcular, belirli davranışlar ya da havayolu politikalarını ihlal etmeleri nedeniyle uçak biletleri satın alamaz ya da uçaklara binemezler.
Havayolu şirketleri bu kara listeyi, uçuş güvenliğini ve düzenini sağlamak için kullanır. Kara liste genellikle havayolu şirketleri arasında paylaşılmaz; her havayolunun kendi politikaları ve kara listesi vardır.
Bir havayolundan kara listeye alınmak, her zaman diğer havayolu şirketlerinden de yasaklanacağınız anlamına gelmez. Ancak, ihlalin ciddiyetine bağlı olarak, bu kişi gelecekte bilet alırken zorluklarla karşılaşabilir ya da ek güvenlik kontrollerine tabi tutulabilir.
Genellikle aşırı veya tehlikeli davranış sergileyen yolcular kara listeye alınır. Bunlar; Şiddetli ya da Saldırgan Davranışlar, Mürettebat Talimatlarına Uymamak, Alkol ve Madde Kullanımı, Sözlü Taciz veya Ayrımcılık gibi nedenlerdir. 

Muhabir: Mihriban Koçaker