Türkiye'de ilk olarak 2017 yılında Artvin ile İstanbul'da görülen kahverengi kokarca böceği, ülkenin birçok ilinde adeta istila yaptı. Fındık, mısır gibi ürünleri çürüten böcek, çiftçiye zarar ettirmenin yanı sıra evlerde oturmayı da zorlaştırıyor. Türkiye'de 17 ilde görülmeye devam eden bu canlı, saldığı kokuyla etrafına türünü çağırarak çoğalabiliyor.

Dikkat çatıda keçi var! Dikkat çatıda keçi var!

Üreticilerin kabusu haline gelen kahverengi kokarcanın popülasyonunu azaltmak için çözüm olması için doğaya salınan samuray arılar bile duruma engel olamadı.

Dijital içerik üreticisi Ceren Şenkaya, eşi ile birlikte gittiği Sapanca'da konakladığı bungalov evde Kahverengi Kokarca böceği istilasına uğradı. Çift film keyfi yapmaya hazırlanırken odayı istila eden böcekleri farkedince plan değişti ve  tekrar gece yarısı İstanbul'un yolunu tuttu. Videoya aldığı o anları sosyal medya sayfasında paylaşan Ceren Şahinkaya, tüm Sapanca'da Kahverengi Kokarca sorunu olduğunu öğrendiklerini ve bazen sinekliklerin bile işe yaramadığını belirtirken öte yandan ev sahibinin kendilerine ücret iadesi yaptığını da belirtti. 

Muhabir: Mihriban Koçaker