Pazar9

Mevsimsel beslenme, sağlıklı beslenmenin en önemli adımlarından biridir. Sonbaharın gelmesiyle birlikte mevsimin en taze meyve ve sebzeleri tezgahlardaki yerini almaya başladı. 

P A Z A R8

Yaz meyvelerinden karpuz, çilek, kayısı, incir ve erikler yerini en taze sonbahar meyvelerine bırakmaya başlıyor. Kışlık hazırlıkların başlamasıyla birlikte pazarlarda konservelik ürün alışverişleri de yoğunlaştı.

Pazar6

Eylül ayı sebzeleri arasında bamya, kabak, patlıcan, domates, kapya biber, Barbunya ve taze fasülye gibi sebzeler yer alıyor. Ayrıca Fesleğen, Marul, soğan, pazı, roka gibi ürünlerde tezgahlarda yerini alıyor. Meyveler ise Armut, kızılcık, müdrüm eriği, elma, hünnap, frenk üzümü gibi bazı çeşitler.

Pazar5

Eylül ayı denizlerde av yasağının 1 Eylül'de bitmesi ve balıkçıların Vira Bismillah demesiyle balık tezgahlarını da şenlendiriyor. Bu ayın en bol balık çeşitleri ise Palamut, Kılıç Balığı, Lüfer, Çupra ve Barbun. 
Peki bu hafta Tokat'ta pazar tezgahlarında hangi meyve ve sebzeler yer aldı.

Pazar3

Samsun'da Kilit Parke, Bordür ve Beton Boru Fabrikası ile yüzde 60 tasarruf sağlandı Samsun'da Kilit Parke, Bordür ve Beton Boru Fabrikası ile yüzde 60 tasarruf sağlandı

Konserve mevsiminin gelmesiyle pazarda hareketlilik sürerken fiyatlar da merak konusu oldu. Bugün Çarşamba Pazarı'nda armuttan üzüme, elmadan domates,patlıcana, soğandan yeşilliklere birçok sebze ve meyvenin fiyatlarını derledik. 

Pazar2

Tokat'ta pazarda 12 Kiloluk soğan 100 TL'ye satılıyor. Armut'un kilosu 40 TL, çekirdeksiz patlıcan 15 TL, 5 kilo patates 50 TL, Yer domatesi 10 TL, yerli üzüm 30 TL, tatlı armut 35 TL, yarma şeftali 30 TL, yeşil biber 35-40 Tl aralığında. 

Pazar1

Muhabir: Mihriban Koçaker