Bayatlamayan, susamla tatlandırılan, kıyır kıyır bir tuzlu kurabiye yapmak ister misiniz? Bu tarifle çay saatleriniz, misafir ağırlamalarınız ve atıştırma ihtiyaçlarınız çok daha lezzetli olacak.

Çay saatlerinin zenkle tüketilen tuzlu kurabiye tarifi arayanlar, ustalarıdan bu tarifini sizin için aldık. Peki tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İyi bir kurabiye yapmanın yöntemi ne? Bu tuzlu kurabiye tarifi sizin için

Şekere Hayır Diyenler Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye tarifi

125 gram tereyağı (Margarin de olabilir)
1\2 sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

50 dakikada pastane lezzetinde kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye
50 dakikada pastane lezzetinde kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye
Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağını yoğurma kabına alın un haricindeki malzemeleri üzerine ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra unu da azar azar ilave edip hamurunuzu yoğurun. Hamurun yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamur elde edin. Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açalım. Açmış olduğumuz hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmamasına dikkat edelim. Ardından istediğimiz şekilde bir kurabiye kalıbıyla şekiller verelim. Şekil verilen kurabiyelerimizi pişirmek üzere yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın. Afiyet olsu

Editör: Haber Merkezi