2024 Yılı Kurban Bayramı boyunca Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; Veteriner Hekim, Teknisyen, Tekniker ve Gıda Mühendisleriyle görev başındaydı. Yoğun bir Kurban sezonundan sonra Tokat Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin açıklama yaptı.

İkinci el araç satışlarında yeni dönem: “Güvenli Ödeme Sistemi” zorunlu olacak İkinci el araç satışlarında yeni dönem: “Güvenli Ödeme Sistemi” zorunlu olacak

Tokat Habersevk Kurban (1)

2024 yılında Tokat'tan başta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Antalya, Bursa illeri olmak üzere 13 farklı ile Kurbanlık hayvan sevki yapıldığını bildiren Şahin, yaklaşık 396 araçla 7 bin 696 adet büyükbaş ve 55 araçla 5 bin 618 adet küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 13 bin 314 adet Kurbanlık hayvanın il dışına sevki gerçekleştirildiğni söyledi.
Tokat Habersevk Kurban (3)Ülke ve Tokat ekonomisine  katkısı 2.5 milyar Türk Lirası 
İl Müdürü Şahin, "Ülke genelinde yapılan toplam kurbanlık sevklerin yüzde 10' u ilimizden gerçekleştirilmiş olup, İstanbul iline en fazla Kurbanlık hayvan sevk eden İl Tokat olmuştur.  İlimiz içinde kesilen küçükbaş hayvan sayısı 15 bin 800 , büyükbaş hayvan sayısı da 9 bin 800 civarıdır. İlimizden başka illere kurbanlık olarak sevk edilen ve ilimizde kesilen hayvanlarla beraber 2024 yılında kurbanlık satışlarından ülke ve ilimiz ekonomisine doğrudan kazandırılan tutar 2.5 milyar Türk Lirasına ulaşmıştır. Nakliye, yem, Veterinerlik hizmetleri vb gibi sektörlerle beraber bu rakamın 3.5 milyar Türk lirasına ulaştığı öngörülmektedir" diye konuştu.

Tokat Habersevk Kurban (2)

Kurban Bayramı’nda Tokat'ta  Kurban Pazarlarında canlı kg satış fiyatı ortalama sığırda 230 TL Koyunda 235 TL olarak gerçekleşmiş ve  Kurbanlık olarak satışa sunulan hayvanların yüzde 90' ı satılmıştır. Satılamayan Kurbanlıklarla ilgili talep eden vatandaşlar Et Süt Kurumuna yönlendirildi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker