İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, Hizbullah’ın bir askeri üssü insansız hava aracı ile vurması sonucu 4 İsrail askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusu Hizbullah’ın misilleme saldırısını doğruladı. İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, dün Hizbullah tarafından gönderilen insansız hava aracının bir askeri üssü vurduğu bildirildi. “Olayda 4 IDF askeri hayatını kaybetti” denilen açıklamada, “Asılsız söylentilerden kaçınılmasını, yaralıların isimlerinin yayılmamasını ve ailelerine saygı gösterilmesini rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

67 kişi yaralanmıştı

Minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 6 yaralı Minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 6 yaralı

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken, Hizbullah Binyamina bölgesi yakınlarındaki bir İsrail askeri üssüne insansız hava araçları ile misilleme saldırısı gerçekleştirmişti. Saldırıda en az 67 kişinin yaralandığı açıklanırken, ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği kaydedilmişti. İsrail Ordu Radyosu Hizbullah’ın hava savunma sistemini aldatmayı başardığını ve insansız hava araçlarını korumak için füzeler kullandığını bildirmişti.

Kaynak: iha