Çocukluğunda babasıyla birlikte hobi olarak uğraştığı el sanatları konusunda kendisini geliştirmek için iş yeri açan Serdar Çakmakçı dükkanında yaptığı eserler ile görsel şölen sunuyor. Ud yapımı,su kabağı süsleme,bazı eski sandıklar ve eşyaların tamiri,kuksa bardak gibi birçok ürün yapan Çakmakçı el sanatlarına olan merakının ise genetik olduğunu belirtti.
KENDİ ÇABAMLA BİRŞEYLER YAPIYORUM
Serdar Çakmakçı, "Esas olarak üniversitede çalışıyorum ben. Bu dükkanda benim hobi amaçlı ve zaman geçirme olarak kullandığım yer. Onun yanı sıra da
ud yapımı, su kabağı süsleme, eski sandıkların ve bazı eski malzemelerin burada tamiratını yapıyorum. Bizde biraz da babadan gelen bir ilgi var, el sanatları birde genetik diyebiliriz. Çocukluktan bu yana hevesimiz vardı. Zaten kendi çapımızda da ufak tefek uğraşıyorduk bu işlerle. Hem burada zaman geçirelim hem kendi yaptığımız hobimizi biraz daha geliştirelim, insanlara gösterelim düşüncesiyle bu dükkanı açtık. Benim esas ustam ud ustası Basri Yıldırım'dır.2021 yılında vefat etmişti o öğretti bana. Tabi onun kadar yapamıyoruz ama kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz"ifadelerini kullandı.
DEĞİŞİK AHŞAP ÜRÜNLERE DESEN YAPIYORUM
Serdar Çakmak " Genel itibariyle kabak süsleme yapıyorum. Sonra kampçıların ve dağcıların kullanmış olduğu kuksa bardak dediğimiz ağaçtan yapılma, bardaklar yapıyorum Bunlar su ve çay gibi içeceklerde kullanabilirsiniz. Kuksa bardaklardır bunlar. Bunun yanı sıra ahşap dağlama resimler, yazılar yapıyorum. Değişik ahşap ürünlere yazı desen yapıyorum. Bu ürünler için kullandığım ağaçlar ise genelde ceviz ve tropik bazı ağaçlar kullanılıyor. Çünkü su geçirmemesi ve çatlamaması lazım. Ceviz bunların içerisinde ve Tokat'ta bulabildiğimiz en iyi ağaçları bulmaya çalışıyoruz. Ahşap dağlamada da ise çam ağacının reçinesiz olanı haricinde her türlü ağacı kullanabiliyoruz. Yine sandıklarım var, bu sandıkları köylerde buluyorum. Kozmetiği bozulmuş, kırılmış ve deforme olmuş sandıkları buluyorum onların tamirini ve bakımını yapıyorum"ifadelerine yer verdi.