Dünyada "Çiçek Açan Şehirler" teması ve bununla ilgili "Communities in Bloom" isimli Kanada merkezli bir sivil toplum örgütü bulunuyor. Sivil toplum örgütü, her yıl uluslararası bir yarışma düzenleniyor. Geleneksel El Sanatları'nın ana temasının yazma, yazmanın ana temasının da çiçek olacağını belirten Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat'ın "Çiçek Açan Şehirler" üzerinden dışarıya açılacağını söyledi.
Beraberinde Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Taştan ile Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret eden Vali Can, öğretmenlerle yaptığı sohbette, şehrin kimliğinin ortaya çıkarılmaya çalışıldığını ifade ederek Tokat için projelerin artık ete kemiğe bürünme aşamasına geldiğini belirtti. Tokat'ın kalkınması için tarım ve turizmi esas unsurlar olarak ifade eden Vali Can, turizmin ana damarlarının da "Doğa-Yayla Turizmi ve Kültür" olduğunu söyledi.
Geleneksel El Sanatları noktasında Tokat'ın merkez olacağını dile getiren Vali Can, "Geleneksel El Sanatları Festivali'nin hazırlıklarını yapıyoruz. Bu festival, Tokat'ın imkanları ile yapılacak. Bu konuda sizlerin desteklerinize de ihtiyacımız var" dedi.
ŞEHRİ TANITACAK OLAN SİZLERSİNİZ
Yazmanın moda sektörüne katılacağını da ifade eden Vali Can, "Şehrimizi yazma deseni tablolarla donatacağız. Tokat'ın kültürünü dışarıya tanıtmak için tamamen el emeği ürünlerle hareket edeceğiz. Sanat galerine, AVM'lere girdiğimizde karşımıza Tokat'ın gravürleri, yağlı boya resimleri ve yazma desenleri çıksın istiyoruz. Ayrıca şehrin sokaklarına, meydanlarına da bu resimleri yerleştirmek istiyoruz. Turistlerin yoğun olarak gezeceği binaların duvarlarına da yazma desenlerinin resimlerini çizmek istiyoruz" dedi. Bu konuda resim öğretmenleri ve öğrencilerinin desteklerine ihtiyaç duyulacağını belirten Vali Can, şehrin tanıtımını yapacak olan kişilerin yine bu şehirde yaşayan insanlar olduğunu söyledi.
2017'DE TURİST KAFİLELERİ GELİYOR
2017 yılında Tokat'a turist kafilelerinin gelmeye başlayacağını dile getiren Vali Can, gelen herkesin buranın bir sanat ve kültür kenti olduğunu görmesini istediklerini, Tokat'ı gezen insanların aklında ilk olarak "Yazma" nın kalacağını söyledi. Öğretmenlerin konuya ilişkin görüşlerini de dinleyen Vali Can, onlardan Tokat'ın tanıtımı noktasında hazırlanacak ürünlerle ilgili olarak çalışmalar yapmalarını istedi. Haber Merkezi
Tokat yazma motifi şehri süsleyecek
Tokat'ın geleneksel el sanatlarında merkez olacağını belirten Vali Cevdet Can, "Sanat galerine, AVM'lere girdiğimizde karşımıza Tokat'ın gravürleri, yağlı boya resimleri ve yazma desenleri çıksın istiyoruz. Turistlerin yoğun olarak gezeceği binaların duvarlarına da yazma desenlerinin resimlerini çizmek istiyoruz" diyerek şehrin tanımında halktan destek istedi.
Editör: Haber Merkezi
Yorumlar
Yerel Haberler
Trend Haberler

Tokat'ta Bereketli Topraklarda Yükseliyor Yatırımcılar Koşuyor Bu Kasaba Aşırı Değerlendi

Tokat'ta 9 Yıl Sonra Kasaba Oldu Moğolistan Bozkırları Gibi Doğası Var İlerde Çok Değerlenecek Yatırımcılar Peşinde

Tokat Belediyesi 11 Mart 2025 Salı İftar Çadırı Menüsü

Tokat Belediyesi 9 Mart 2025 Pazar İftar Çadırı Menüsü

Tokatlılar "Getiri" 2000'li Yıllarda Buldu! TRT Arşivinden O Görüntüler Yeniden Gündemde

Tokat Belediyesi 10 Mart 2025 Pazartesi İftar Çadırı Menüsü